■ Kaş Plajları

Plajların yapısı genellikle taş ve kayalık olduğundan her ne kadar ayaklara zarar vermese de denize girmek isteyenlerin yanlarına uygun ayakkabı almaları önerilmektedir. Kaş-Fethiye karayolu boyunca birçok koy bulunmakta, koylara giriş ücretsiz olup bazı koylarda şemsiye ve şezlong da ücretsiz olarak verilmektedir. Mas mavi sulara sahip olan Kaş plajlarının bir çoğu mavi bayrak sahibidir.


Patara Plajı


12 km’lik uzunluğu ile Türkiye’nin ikinci büyük plajı olana Patara plajı Kaş’a 60 km uzaklıktadır. Plaj adını yakınında bulunan Patra antik Kentinden almış olup aynı zamanda Caretta Caretta
kaplumbağalarına da ev sahipliği yapmaktadır. Denin kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı plaj koruma altındadır. Sahilde gezinti yapanlar sahil boyunca yavru kaplumbağaların ayak izlerini rahatlıkla görebilirler. Yumuşak ve ince kum yapısı olan plaja akşam saat 19’dan sonra giriş yasaktır. Şezlong, şemsiye, duş ve kabin hizmetinin verildiği plajda ayrıca yeme içme ihtiyacını karşılamak için kafeterya ve restoranlar da bulunmaktadır.
Patara plajına özel araçları ile gitmek isteyenler Kalkan’ı Fethiye istikametine doğru 11 km geçtikten sonra Patara sapağını görüp 6 km içeri girildikten sonra plaja ulaşım sağlanmaktadır.


Asma altı Plajı


Kemer limanının hemen yanında bulunan Asma altı plajı şehir merkezinden uzaklaşmak
istemeyenlerin tercih ettiği plajlardandır. Plajda duş, tuvalet, duşa kabin hizmetlerinin yanında yeme ve içme ihtiyacını karşılamak için restoran da bulunmaktadır. Ayrıca Kaş’ta güneş batışının güzelliğini görmek isteyenlerin uğrak noktaları arasında yer almaktadır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Kaputaş Plajı


Kaş veya Kalkan’ı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler tarafından bilinen Kaputaş plajı Kaş ile Kalkan arasındaki yolda Kaputaş kanyonunun hemen ağzında bulunmaktadır. Turkuaz ve Mavinin buluşarak muhteşem bir görüntü oluşturduğu Kaputaş plajı; altın sarısı kumu ve küçük çakıl taşlarıyla oldukça durgun bir denize sahiptir. Ziyaretçiler plajda şemsiye ve şezlong hizmetini küçük bir ücret karşılığında temin edebilirler. 185 basamak inilerek ulaşılan plajda yeme, içme hizmetini karşılamak için kafe de bulunmaktadır.
Kaş’tan yaklaşık olarak 7 km uzaklıkta bulunan Kaputaş plajına gelmek isteyenler Kaştan, Antalya-Fethiye otobüslerini veya Fethiye-Antalya otobüslerini kullanarak gelebilirler. Yaz aylarında ise Kaş’tan ve Kalkan’dan dolmuş veya taksi kullanarak da Kaputaş plajına gidilebilmektedir. Özel araçları ile gelenler için yol kenarında otopark bulunmaktadır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Seyrek Çakıl Plajı


Kaputaş plajının hemen yanında ve yol kenarında bulunan Seyrek Çakıl plajında herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Plajda duş ve tuvalet hizmetleri verilmemektedir. Sessiz ve sakin bir deniz sefası yapmak isteyenlerin tercih ettiği plaja yaz ayarında Kaş’tan gelmek oldukça kolaydır. Bu plaja gelmek isteyenler Kaş-Fethiye istikametine giden dolmuşları kullanabilirler.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Büyük Çakıl Plajı


Kaş’a uzaklığı 1,5 km olan plaja dileyenler yürüyerek ulaşabilmektedirler. 50 metre uzunluğunda olan ve soğuk su kaynaklarının bulunduğu Büyük Çakıl Plajı’nın suyu diğer plajların suyuna göre biraz daha serindir. Oldukça temiz mavi ve turkuaz renginin birleştiği denizi olan plajda deniz gözlüğü ve şnorkel ile denizin altını gözlemlemek su altı kameraları ile resimler çekmek plajı ziyaret edenler tarafından son yıllarda sıkça yapılan aktiviteler arasında yer almaktadır. Büyük Çakıl plajını ziyaret etmek isteyenlerin yanlarında plaj ayakkabısı götürmeleri önerilmektedir. Plajda şezlong, şemsiye duş ve tuvalet hizmeti bulunmaktadır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Küçük Çakıl Plajı


Kaş merkezde Kaş limanının hemen sol tarafında bulunan Küçük Çakıl plajı oldukça temiz bir denize sahiptir. Özellikle şnorkel ile su altını izlemeyi sevenler tarafından tercih edilmektedir. Plaj büyük olmasa da mavi ile turkuaz renk karışımının ortaya çıkardığı manzara insanları kendine çekmektedir. Kayalar arasındaki plaja ayrıca merdivenler aracılığıyla inilmekte ve plajın kenarında bulunan otel müşterileri de aynı zamanda plajdan faydalanmaktadır. İsteyenler çevrede bulunan otellerin şezlonglarından ve şemsiyelerinden faydalanabilirler.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Hidayet Koyu


Çukurbağ Yarımadasında yer alan Hidayet koyuna Kaş şehir merkezinden ulaşım oldukça kolaydır. Kaş merkeze 2 km uzaklıkta olan koy oldukça sakin olup Kaş’a gelenler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Turkuaz renginde sulara sahip olan Hidayet koyunu sadece yerli ve yabancı turistler değil aynı zamanda caretta caretta kaplumbağaları da ziyaret etmektedir. Koy kayalık bir yapıya sahip olup kumsal bir alanı yoktur. Hidayet koyu şnorkel ile denizin altını izlemeyi sevenlerin kesinlikle görmesi gereken noktalardan bir tanesidir. Hidayet koyuna özel araçla gidilebildiği gibi Kaş merkezden kalkan dolmuşlarla da gidilebilmektedir.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Akçagerme Plajı ( Kaş )

Genellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği plaj Kaş merkeze oldukça yakın bir noktada bulunmaktadır. Kaşa uzaklığı 4 km olan plaja ister yürüyerek ister dolmuşla gidilebilmektedir. Yeşil, mavi ve turkuaz renklerinin birbirine karı...

Liman Ağzı Plajı ( Kaş )

Liman ağzı plajına ulaşım teknelerle sağlanmaktadır. Oldukça temiz ve duru bir suyu olan plaj mavi bayrak sahibi olup şnorkelle dalış tutkunlarının tercih ettiği plajlar arasında yer almaktadır. Caretta kaplumbağalarının da u�...

Bültenimize abone olmak ister misiniz?

Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..

Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz

Önceki İçerikKaş Antik Kentleri
Sonraki İçerikMavi Mağara ( Kaş )

İstanbul

İstanbul dünyanın en eski ve zengin bir tarihe sahip şehiri

Kapadokya

Kapadokya isminin en eski tarihi MÖ 6....

Antalya

Antalya tarihçesiBirçok devletin hakimiyeti altına girmiş olan Antalya’yı Bergama karalı Attalos’un kurduğu...

■Mersin alışveriş

Mersin’de tatil yapanların dönerken aldıkları ürünler arasında en çok hediyelik eşyalar ön plana çıkmaktadır. Satılan ürünler arasında...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlar da ilginizi çekebilirÖNERİLER