Arykanda Antik Kenti ( Finike )

Likya dilinde adı Arykawanda (yüksek kayalığın yanındaki yer) anlamına gelen antik kentin büyük bölümü toprak altında olup kazı çalışmaları halen devam etmektedir.
MÖ 2000 yılında inşa edildiği tahmin edilen surlarla çevrili antik kentin kalıntıları arasında Hellios tapınağı, bazilika, mozaik evler, hamamlar, su kanalları, nekropol alanı, anıtsal mezarlar, lahitler,  tiyatro, merdivenli sokaklar, agora, gymnasiumun, Roma tapınağı, boyu 117 metreyi bulan stadyum, koşu pisti, antik kentin su ihtiyacını karşılamak için kurulmuş olan su kanalları ve su sarnıçları bulunmaktadır.
Likya birliği içerisinde yer alan Arykanda antik şehri MS 43 yılında İmparator Claudius’un Likya birliğine son vermesiyle Likya bölgesi Pamphylia ile birlikte Roma’ya bağlanmıştır. 


 4 bin yıllık tarihi ile Bey dağlarının yamaçlarına kurulmuş olan antik kent doğayla iç içe olan konumuyla oluşturduğu manzara ziyaretçilerini adeta büyülemektedir.
Finike’ye 30 km uzaklıkta bulunan Arykanda Antik kenti Finike-Elmalı karayolu üzerinde Arif köyü sınırları içerisinde bulunmakta olup antik kentin girişine kadar araçla gidilmektedir. Kente giriş ücretli olup araçlar için otopark bulunmaktadır.

Bültenimize abone olmak ister misiniz?

Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..

Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz

İstanbul

İstanbul dünyanın en eski ve zengin bir tarihe sahip şehiri

Kapadokya

Kapadokya isminin en eski tarihi MÖ 6....

Antalya

Antalya tarihçesiBirçok devletin hakimiyeti altına girmiş olan Antalya’yı Bergama karalı Attalos’un kurduğu...

■Mersin alışveriş

Mersin’de tatil yapanların dönerken aldıkları ürünler arasında en çok hediyelik eşyalar ön plana çıkmaktadır. Satılan ürünler arasında...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlar da ilginizi çekebilirÖNERİLER