Datça
Eğe ve Akdeniz bölgesinin kesiştiği noktada bulunan Datça sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği tatil yöreleri arasında yer almaktadır. Datça’nın tatil yeri olarak seçilmesindeki etkenler arasında sakinliği, doğayla iç içe oluşu, 250 km’ye kadar varan sahil şeridi, koyları, doğa harikası manzaraları, yerleşim yerlerinin azlığı, taş evleri, şirin sokakları, tertemiz plajları ve ulaşım kolaylığı bulunmaktadır. İlk yerleşimin MÖ 2 bin yılına dayandığı tahmin edilen Datça’yı her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir.
Akdeniz ikliminin görüldüğü Datça’da yazları sıcak geçerken kışları ılık ve yağışlı geçmektedir.Sıcak havalarda tatil yapmaktan hoşlanmayanların Nisan-Mayıs ayları veya Eylül-Ekim ayları içerisinde Datça’ya tatile gelmeleri önerilmektedir. Nisan ayının sonuna doğru turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Datça nüfusu da artmaya başlamaktadır. Temmuz ve ağustos ayları Datça’nın en sıcak ve en yoğun ayları olup Datça’ya tatile gelenlerin bunları göz önünde bulundurmaları önerilmektedir.
Datça’ya olan uzaklıklar:
Antalya Datça-394 km Bodrum Datça-226 km
Marmaris Datça-65 km
Muğla Datça-122 km
Dalaman Datça-155 km
Dalaman hava alanı Datça-160 km
Datça’ya nasıl gidilir?
Havayolu ile Datça’ya gelmek isteyenler Dalaman hava limanına gelerek Dalaman’dan Datça dolmuşlarına binmeleri veya Marmaris’e e gelip buradan Datça dolmuşlarına binmeleri gerekmektedir. Datça’ya yakın bir diğer hava limanı da Bodrum (Milas) hava limanıdır. Bodrum hava limanından Datça’ya yaklaşık olarak 2 saatlik bir yolculuktan sonra ulaşılmaktadır.
Karayolu işe Datça’ya gelmek isteyenlerin Muğla’ya veya Marmaris’e gelerek buradan Dolmuşlarla Datça’ya ulaşmaları oldukça kolaydır. Marmaris-Datça arası her saat başı dolmuş bulunmakta olup ilk dolmuş sabah 07:30 da son dolmuş 00:30’da hareket etmektedir. Datça’dan Marmaris’e ilk dolmuş 07:00’da hareket ederken son dolmuş 22:00’da hareket etmektedir.
Bodrum’dan deniz yolu ile Datça’ya gelmek isteyenler için arabalı feribot seferleri düzenlenmekte olup feribot seferi yaklaşık olarak 2 saat sürmektedir.
Datça şehir içi ve çevresine ulaşım:
Datça ve çevresinde bulunan ulaşım yerlerine dolmuşlar vasıtasıyla oldukça kolay bir şekilde ulaşım sağlanmaktadır. Datça’dan hareket eden minibüslerle Reşadiye, Eski Datça, Özbel, Marmaris, Palamütbükü, Mesudiye, Aktur, Karaincir, Kızlan, Bodrum ve Karaköy limanına ve daha birçok noktaya kolaylıkla gidilmektedir.Datça sokaklarını ve çevresini gezmek isteyenler için yürüyerek veya bisiklet kullanarak da gezmek seçenekler arasında yer almaktadır.
Datça Konaklama:
Datça’da konaklamak isteyenler için her bütçeye uygun çok sayıda konaklama tesisi ve seçeneği bulunmaktadır. Konaklama seçenekleri arasında butik oteller, otel tarzında eski Datça evleri, her şey dahil veya oda kahvaltı çalışan oteller, apart oteller, kiralık daireler, kiralık villalar ve pansiyonlar bulunmaktadır. Dileyenler Datça çevresinde bulunan kamp alanlarında veya koylarda çadır kurup konaklayabilirler. Datça’da konaklamak isteyenlerin önceden rezervasyon yaptırmaları önerilmektedir.
Datça’da ne yenir?
Turizminde etkisiyle Datça’da bulunan restoranlarda dünya mutfaklarından farklı lezzetler servis edilmektedir. Yöreye ait yemekler arasında zeytinyağlılar, deniz ürünleri ve sebze yemekleri ön plana çıkmaktadır. Türk mutfağına ait yemeklerin de servis edildiği Datça’da her türlü bütçeye uygun restoranlar hizmet vermektedir.
Datça pazarı
Her çarşamba ve cumartesi günleri Datça’da kurulan pazarda satılanlar arasında yörede yetişen organik sebze ve meyveler, yerel halkın yaptığı hediyelik eşyalar, tekstil ürünleri ayakkabı ve birçok farklı ürün satılmaktadır. Sabahın erken saatlerinde başlayan pazar akşam saatlerinde sona ermektedir. Pazarın kurulduğu bu alanda ayrıca her ayın son pazar günü Datça bit pazarı da kurulmaktadır. Bit pazarında yeni ve ikinci el birçok farklı ürün çok ucuz bir fiyata satılmaktadır.
Datça’dan tatil dönüşünde alınması tavsiye edilen ürünler arasında Datça’da yetişen bal, badem, badem helvası, ballı badem, reçeller ve turşular tavsiye edilmektedir. Pazarı ziyaret edenlerin ayrıca tarçın kokulu köy ekmeğinin tadına bakmaları önerilmektedir.
Bültenimize abone olmak ister misiniz?
Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..
Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz