Kalkan

Kalkan, Antalya’nın batısında Antalya ile Fethiye arasında Kaş’a bağlı küçük bir tatil beldesidir. Kalkan özellikle yaz aylarında nüfusunu üçe katlamaktadır. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen insanların ziyaret ettiği Kalkan’ın çevresi orman ve denizlerle kaplıdır. Tarih boyunca Hititlilere, Lidyalılara, Romalılara, Osmanlılara ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kalkan doğa severler tarafından da ziyaret edilmektedir. 
Kalkan ulaşım zorluğu çekilmeyen bir noktada konumlanmıştır. Antalya Hava limanı ve Dalaman hava limanı Kalkan’a yakın hava limanlarıdır. Akdeniz ikliminin görüldüğü Kalkan’da yaz ayları oldukça sıcak geçmektedir bu yüzden Mayıs ve Eylül ayları Kalkan’ı ziyaret etmek için en uygun aylardır.

Kalkan’a uzaklıklar

 

  Alanya Kalkan 350 km
  Antalya Kalkan 196 km
  Antalya hava limanı Kalkan 218 km
  Dalaman Hava limanı Kalkan 126 km
  Fethiye Kalkan 81 km
  İstanbul Kalkan 892 km
  Kaş Kalkan 25 km
  Side Kalkan 278 km


Kalkan’a nasıl gidilir?


En yakın hava limanı Dalaman’a gelenler öncelikle HAVAŞ servisleri, transfer şirketlerinin araçları veya taksilerle Fethiye’ye gelmeleri gerekmektedir. Fethiye’den Kaş-Antalya istikametine sahilden giden otobüsleri kullanarak Kalkan’a gidebilirler.

Antalya hava limanına gelenler ise öncelikle HAVAŞ servisleri, terminal otobüsleri veya taksilerle Antalya otogarına gitmeleri gerekmektedir. Antalya Otobüs garından Antalya-Fethiye sahilden giden otobüslerine binmeleri gerekmektedir.  
Özel araçları ile Kalkan’a gelmek isteyenler yine belirtilen istikameti takip ederek gelebilirler.


Kalkan konaklama


Kalkan’da konaklamak isteyenler için her bütçeye uygun seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler arasında her şey dahil oteller, yarım pansiyon ve oda kahvaltı çalışan oteller, pansiyonlar, apart oteller, butik oteller, kiralık daireler ve kiralık villalar bulunmaktadır. Yaz aylarında kendi evinin odasını kiraya veren aileler de seçenekler arasında yer almaktadır. Doğa severler içinse kamp yapmak çadır kurarak da konaklamak seçenekler arasındadır. Kalkan ve çevresinde bulunan alanlarda kamp yapma ve çadır kurma yerleri de bulunmaktadır. Bu kamp alanlarında tuvalet, duş, elektrik, mutfak hizmetleri de verilmektedir.

Kalkan’da ne yenilir?


Akdeniz mutfağının hâkim olduğu Kalkan’da deniz ürünleri, et, salatalar, mezeler ve zeytin yağlılar ön plana çıkmaktadır. Kalkan’da merkezde, liman kenarında bulunan restoranlarda dünyanın farklı mutfaklarından lezzetleri tatma imkânı bulunmaktadır. Kalkan’ı ziyaret edenlere zeytin yağlı kabak çiçeği dolması veya gün batımında liman kenarında balık yemeği tavsiye edilmektedir.  


Kalkan pazarı ve alışveriş


Her Perşembe Kalkanda kurulan pazarda tekstil ürünlerinden sebze meyveye, yörede yetiştirilen farklı türdeki otları, turşuları, günlük taze gelen balıkları bulmak mümkündür.
Kalkan merkezde yer alan dükkanlarda ve tezgahlarda farklı türde hediyelik eşyalar, süs eşyaları, takılar, giyim üzerine dükkanlar, ayakkabıcılar, halıcılar ve seramikçiler bulunmaktadır.

Kalkan’da Aktiviteler, Plajlar ve Mağaraları

Tatilleri boyunca farklı aktivitelere katılarak tatillerini daha neşeli hale getirebilirsin...

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Bültenimize abone olmak ister misiniz?

Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..

Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz

İstanbul

İstanbul dünyanın en eski ve zengin bir tarihe sahip şehiri

Kapadokya

Kapadokya isminin en eski tarihi MÖ 6....

Antalya

Antalya tarihçesiBirçok devletin hakimiyeti altına girmiş olan Antalya’yı Bergama karalı Attalos’un kurduğu...

■Mersin alışveriş

Mersin’de tatil yapanların dönerken aldıkları ürünler arasında en çok hediyelik eşyalar ön plana çıkmaktadır. Satılan ürünler arasında...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlar da ilginizi çekebilirÖNERİLER