Alanya Kiliseler


Hıdırellez Kilisesi:

Alanya’ya yaklaşık 13 km uzaklıkta bulunan Hacı Mehmetli Köyü sınırları içinde yer alan kilisenin 18. Yüzyılın sonunda inşa edildiği tahmin edilmektedir. Kilisenin kitabesinden anlaşıldığı kadarıyla 1873 yılında onarım gördüğü anlaşılmış olan kilisenin kitabesi bugün Alanya Müzesi’nde sergilenmektedir.


Üç adet giriş kapısı olan Hıdrellez Kilisesinin bir adı da Agios Georgios olup kilisenin benzerlerine Antalya Kaleiçi’nde de rastlanmaktadır.


Ayayorgi Kilisesi (Hagios Georgios):

Kalenin güney doğu sur duvarına bitişik tamamen taştan yapılmış, dikdörtgen planlı yapının eski adı Aya Yorgi Kilisesi’dir. MS. 6. Yüzyılda yapıldığı sanılan yapı kale ile birlikte koruma altına alınmıştır. Üst örtüsü kubbeli olan yapının doğusunda mihrabı yer almaktadır.

İlk başlarda Hellenistik dönem kulesine ait 6 m genişliğindeki kare planlı bir kule olan yapının üzerine Bizans döneminde bir kilise inşa edilmiştir. Selçuklu döneminde ise eski sur duvarlarının yapımı sırasında kilise korunmuş ve mescit olarak kullanılmıştır.
 

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Bültenimize abone olmak ister misiniz?

Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..

Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz

İstanbul

İstanbul dünyanın en eski ve zengin bir tarihe sahip şehiri

Kapadokya

Kapadokya isminin en eski tarihi MÖ 6....

Antalya

Antalya tarihçesiBirçok devletin hakimiyeti altına girmiş olan Antalya’yı Bergama karalı Attalos’un kurduğu...

■Mersin alışveriş

Mersin’de tatil yapanların dönerken aldıkları ürünler arasında en çok hediyelik eşyalar ön plana çıkmaktadır. Satılan ürünler arasında...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlar da ilginizi çekebilirÖNERİLER