Dalyan’da Gezilecek Yerler

Tertemiz havası, muhteşem doğası ve dünyaca ünlü İztuzu plajı ile Dalyan Türkiye’nin cennet köşelerinden biri konumundadır. Kısa veya uzun süreli Dalyan’a tatile gelenler için Dalyan’da görülecek noktalar arasında İztuzu plajı, Sülüngür gölü, Dalyan kral mezarları, Kaunos Harabeleri ve Antik Kenti, bulunmaktadır. 

İztuzu Plajı


Dalyan’a 12 km uzaklıkta bulunan İztuzu plajı yaklaşık 5 km uzunluğunda olup Türkiye’nin en temiz ve sakin plajları arasında gösterilmektedir. Sülüngür, Ala ve İztuzu göllerinin suyu da İztuzu plajında denizle buluştuğu için dileyenler tatlı suda dileyenler tuzlu suda yüzebildikleri gibi şanslı günlerinde iseler deniz kaplumbağaları ile yüzebilirler.

Plajı gündüzleri serinlemek, yüzmek ve güneşlenmek isteyenler ziyaret ederken geceleri ise yumurtalarını bırakmak için Caretta caretta kaplumbağaları ziyaret etmektedir.  Kaplumbağa yumurtalarına zarar gelmemesi için plaj akşam saat 20:00 ile sabah 08:00 saatleri arasında ziyarete kapatılıp belirtilen saatler arasında plaj çevresinde ışık yakmak ve gürültü yapmak yasaklanmıştır.  

İztuzu plajına gitmek isteyenler için Dalyan meydanındaki caminin yanından dolmuşlar bulunurken diğer seçenek ise yine caminin yanındaki iskeleden kalkan dolmuş tekneler bulunmaktadır. Özel araçları ile İztuzu plajına gitmek isteyenler 12 km’lik virajlı ve göl manzaralı yolu takip ederek plaja kolaylıkla ulaşabilirler. Plaja giriş duş, tuvalet ve kabin hizmeti ücretsiz olup plajda şezlong şemsiye hizmeti ücretli olarak verilmektedir.  


Sülüngür Gölü


Dalyan’a 5 km uzaklıkta bulunan Sülüngür gölü yeşil ve mavinin uyum içinde görüldüğü noktalar arasındadır. İki km uzunluğunda 1,5 km genişliğinde ve 10 metre derinliğinde olan göl yöre halkı tarafından balık yetiştirmek amaçlı kullanıldığı için yüzme ve kullanıma kapalıdır.
Kışın yağan yağmurlardan ve yeraltı sularından beslenen gölün etrafı sazlık ve yemyeşil ağalarla çevrili olup göl etrafında restoran ve kafeler ziyaretçilere hizmet vermektedir.  
Son yıllarda fotoğrafçılar tarafından sıkça ziyaret edilen Sülüngür gölünde özellikle güneşin batışına yakın saatlerde fotoğraçılar için muhteşem manzaralar ortaya çıkmaktadır.
Sülüngür gölüne özel araçlarla veya Dalyan’dan minibüslerle gidilmektedir.     

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Kaunos Harabeleri ve Antik Kenti (Dalyan)

Kaunos Harabeleri ve Antik Kenti: Köyceğiz sınırları içinde bulunan Kaunos antik kentinin tarihi MÖ 4. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Antik Kenti ilk olarak Anadolu’da yaşayan insanların kurduğu ve daha sonra birço...

Kaunos Kral Mezarları


Kaunos’luların muhteşem eserleri olan kaya mezarları, aynı zamanda Türkiye’nin tanıtım filmlerinde de kullanılmakta ve Dalyan’ın simgesi durumundadır.  Antik kentte ve çevresinde 150’den fazla mezar olmasına rağmen altılı gurup kaya mezarları Kaunos antik bölgesindeki en önemli kaya mezarları olup görenleri kendisine hayran bırakmaktadır. Antik çağda tanrıya yakın olmak için yükseklere soylular veya krallar için yapıldığı tahmin edilen mezarların kim için veya nasıl yapıldığı bilinmemektedir. 

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Dalyan çamur banyosu ve kaplıcaları


Dalyandaki kaplıca suları 39 derece sıcaklıkta olup içerisinde kükürt, klorür, sodyum, hidrojensülfür, florür ve radyoaktif gazı bulunmaktadır. Romatizmal hastalıklara iyi geldiği bilinen kaplıcalara gitmek isteyenler için Dalyan iskelesinden tekeneler bulunmaktadır. Kaplıcalara girişte ücret alınmakta olup turlar aracılığıyla gidenlerden ücret alınmamaktadır.  


Gelgirme kaplıcası


Dalyan’da bulunan Gelgirme kaplıcası 1990 yılında çevre düzenlemesi yapılarak bugünkü görünümüne kavuşturulmuştur. Dalyan ve çevresinden turlar aracılığıyla gelen yerli ve yabancı turistler burada çamur havuzuna girerek çamur banyosunu yapmaktadırlar. Vücuda sürülen çamur 30 dakika boyunca vücutta bekletildikten sonra duşa girerek temizlenilmektedir. Güzellik çamuru olarak da adlandırılan bu alanda çamur havuzu haricinde sıcak su çıkan küçük bir de havuz bulunmaktadır.    


Sultaniye kaplıcası


Dalyan’da bulunan diğer kaplıca ise Dalyan’a 4 km uzaklıktaki Sultaniye kaplıcasıdır. Teknelerle gidilen kaplıca Köyceğiz gölünün batısında Ölemez dağının eteklerinde yer almaktadır. Oldukça modern bir yapıya kavuşturulan kaplıca özellikle yaz aylarında binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

 

Bültenimize abone olmak ister misiniz?

Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..

Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz

Önceki İçerikAntakya’da Ne Yapılır
Sonraki İçerikDatça

İstanbul

İstanbul dünyanın en eski ve zengin bir tarihe sahip şehiri

Kapadokya

Kapadokya isminin en eski tarihi MÖ 6....

Antalya

Antalya tarihçesiBirçok devletin hakimiyeti altına girmiş olan Antalya’yı Bergama karalı Attalos’un kurduğu...

■Mersin alışveriş

Mersin’de tatil yapanların dönerken aldıkları ürünler arasında en çok hediyelik eşyalar ön plana çıkmaktadır. Satılan ürünler arasında...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlar da ilginizi çekebilirÖNERİLER