Antakya’da nerede kalınır?
Antakya’da her türlü bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Eski Antakya bölgesinde yapılan çalışmalar neticesinde birçok otel, pansiyon ve butik otel konaklama seçenekleri arasına girmiştir. Eski Antakya otogarının çevresinde oldukça ucuz pansiyonlar da ziyaretçilerine hizmet verirken köprü başı ve çevresinde bulunan oteller de ziyaretçilerine hizmet vermektedir.
Antakya’da ne yenir?
Binlerce yıllık köklü ve zengin bir tarihe sahip olan Antakya aynı zamanda zengin bir mutfağa da sahiptir. Farklı medeniyetlerin karışımından oluşan Antakya mutfağı etli yemekleri, sebzeli yemekleri, kebapları, sadece yöreye ait mezeleri, tatlıları, Antakya deyince akla gelen künefesi, tepsi kebabı ve daha birçok farklı lezzeti ile Antakya 2021 yılı gastronomi şehri seçilmiştir. Antakya’yı gezmeye gelenlerin Antakya’da ev yemekleri yapan restoranlarda yöreye ait yemeklerin tadına bakmaları kesinlikle önerilmektedir.
Antakya Künefesi
Türkiye’de Antakya denilince ilk akla gelen lezzetlerin başında künefe gelmektedir. Bir tür hamur tatlısı olan künefe her Antakyalının vazgeçilmez tatlısıdır. Antakya’yı ziyaret edenlerin eski meclis binasının olduğu bölgede Köprübaşı olarak adlandırılan noktada Antakya’ya özgü künefenin tanına bakmaları önerilmektedir.
Antakya Medeniyetler Korosu
Antakya Medeniyetler Korosu, Hatay’ın tanıtımına katkı sağlamak ve medeniyetler arasında bir köprü oluşturmak amacıyla üç kutsal dine mensup kişilerden oluşmaktadır. 2007 yılında kurulan koro, müzik diliyle insanlığı, doğruya, güzele ve iyiliğe sevk etmeyi amaç edinmiştir. Farklı dinlere ait ilahiler, şarkılar, türküler seslendiren koro içerisinde Alevi, Sünni, Ermeni, Ortodoks, Katolik ve Musevi dinlerine ait farklı meslek guruplarından insanlar bulunmaktadır.
Antakya medeniyetler korosu sadece Antakya’da değil dünyanın birçok ülkesinde de konserler vermektedir.
Antakya alış veriş
İpek üretiminin olduğu Antakya’da ipekten yapılmış ürünler, sadece Antakya’da üretilen Defne sabunu en çok tercih edilen hediyelik eşyalar arasında yer almaktadır. Antakya’ya gelip yöresel gıda ürünü almak isteyenler için Nar ekşisi, biber salçası, domates salçası, tuzlu yoğurt, Antakya’ya ait peynirler, çökelek, taze kekik, kırma yeşil zeytin tavsiye edilmektedir.
Antakya Defne Sabunu
Antakya’ya özgü bir sabun olan Defne sabunu Defne ağacının meyvesinden elde edilen yağ ve yapraklarından yapılmaktadır. Sabun kozmetik sektöründe kullanıldığı gibi romatizmalı ve cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılmaktadır. Yaklaşık olarak 12 saatlik Defne ağacı meyvelerinin kaynatılması sonucu elde edilen defne yağı daha sonra farklı işlemlerden geçirilerek sabun elde edilmektedir. Antakya’da üretilen sabunlar Türkiye’nin iç pazarına ve farklı ülkelere de yollanmaktadır. Uzun çarşı ve civarında birçok dükkânda Antakya defne sabunu satılmaktadır.
Bültenimize abone olmak ister misiniz?
Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..
Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz