Dalyan

Dalyan:
Fethiye ve Marmaris arasında bulunan Dalyan her geçen yıl yerli ve yabancı turistleri kendisine çekmektedir. Özellikle yaz aylarında nüfusunu ikiye katlayan Dalyan yemyeşil ormanları tertemiz doğası ve suyuyla sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin tercih ettiği tatil yerlerin başında gelmektedir. Akdeniz iklimi görülen Dalyan’da yaz sezonu Nisan ayında başlayıp Kasım ayı içerisinde sona ermektedir.
Dalyan balıkçı bir kasaba olmasına rağmen son yıllarda artan talep doğrultusunda Turizm önemli bir geçim kaynağı olmuş durumdadır. Trafikten, iş stresinden, kalabalık tatil yerlerinden sıkılıp biraz daha sakin bir tatil yapmak isteyenlerin tercihleri arasında Dalyan da bulunmaktadır.

Dalyan’a uzaklıklar:
Ankara  Dalyan-700 km
Antalya Dalyan-270 km
Bodrum Dalyan-189 km
Dalaman Dalyan-78 km
Dalaman havaalanı Dalyan-28 km
Fethiye  Dalyan-67 km
İstanbul Dalyan-825 km
İzmir Dalyan-325 km
Marmaris Dalyan-90 km
Muğla   Dalyan-83  km        
Ortaca  Dalyan-12 km

Dalyana nasıl gidilir
Havayolu ile Dalyan’a gelmek isteyenler için en yakın havaalanı Dalaman havaalanıdır. Yaz aylarında Dalaman’a düzenlenen uçuş sayısında artma olma  olduğu gibi yurt dışından da direk uçuşlar bulunmaktadır. Dalaman havaalanına gelenler HAVAŞ servisleri veya taksilerle Dalyan’a kolayca ulaşabilirler.

Karayolu ile Dalyan’a gelmek isteyenler Antalya, Fethiye veya Muğla, Marmaris istikametini takip etmeleri gerekmektedir. Özellikle yaz aylarında Türkiye’nin her noktasından Dalyan’a direk otobüsler olduğu gibi Muğla veya Fethiye üzerinden de aktarmalı olarak Dalyan’a gelmek mümkündür.

Dalyan’a ne zaman gidilir?
Akdeniz ikliminin görüldüğü Dalyan’da yazları sıcak ve kurak kışları ise ılık ve yağışlı olurken yıllık ortalama sıcaklık 17 derece olmaktadır. Yaz aylarında nem oranı oldukça düşük olan Dalyan’da Temmuz ağustos ayları en sıcak aylar olurken 11 derece ortalama ile ocak ayı Dalyan’daki en soğuk aydır. Nisan ayından Kasım ayına kadar Dalyan’da denize girilmektedir.  

Turizm sezonunun açıldığı Nisan ayından itibaren Dalyan nüfusunda gözle görülür bir artış görülürken temmuz, ağustos ve eylül ayları Dalyan’ın en yoğun aylarıdır. Sakin bir tatil geçirmek isteyenler için nisan, mayıs, eylül ve ekim ayları tavsiye edilirken Dalyan’da konaklamak isteyenlerin önceden rezervasyon yapmaları önerilmektedir.


Dalyan içi ulaşım


Dalyan merkezinde konaklayanlar için ulaşım oldukça kolaydır. Dalyan içinde ulaşım genellikle minibüslerle sağlanırken bisiklet kiralayarak Dalyan’ı dolaşmak da seçenekler arasında yer almaktadır. 
Dalyanda ki ulaşım araçlarından bir tanesi de dolmuş tekneleridir. Dolmuş teknelerle sazlıklar arasında dolaşmak, Kaunos Kral Mezarlarına görmek, Dalyan çamur banyosunun yapıldığı alana veya İztuzu plajına gitmek mümkündür.
Tarih ve doğayla iç içe bisiklet kullanmak isteyenler için Sülüngür gölü kenarında, Kocagöl veya Sarsala koyu ve Dalyan nehir kenarı boyunca yürüyüş ve bisiklet kullanmaya uygun yollar bulunmaktadır.


Dalyan alışveriş ve Dalyan’da kurulan pazarlar


Dalyan’da tatil yapanların alışverişlerini yapabileceği noktalar arasındaki ilk adres Dalyan Çarşıdır. Yan yana sıralanmış dükkanlarda aranılan her türlü ürüne ulaşmak mümkündür.  Akşam yemeğinden sonra kısa bir yürüyüş yapıp aynı zamanda çarşıyı gezmek isteyenler için merkezde bulunan çarşı önerilmektedir.

Dalyan’da her Cumartesi kurulan semt pazarında yörede yetişen sebze ve meyvelerin yanında baharatlardan tekstil ürünlerine kadar her türlü ürün satılmaktadır. Pazarda satılan ürünler arasında bölgede yetiştirilen sebze meyve kuruları, köy peyniri, tereyağı, salça, yoğurt ve şifalı olduğuna inanılan otlar satılmaktadır. Bölgede kurulan bir diğer pazarda her pazartesi Köyceğiz’de kurulan pazardır.    

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Dalyan’da ne yenir


Eğe ve Akdeniz mutfağına hâkim olan Dalyan’da zeytinyağlı yemekler, mezeler ve deniz ürünleri ön plana çıkmakta olup vejetaryen olanlar içinse Eğe ve Akdeniz bölgesine ait otlardan yapılan sebze yemekleri seçenekler arasında bulunmaktadır.
Dalyan bölgesine ait diğer yemekler arasında Tarhana, Arabaşı çorbası, Kabak çiçeği dolması, Ekşili tavuk, Yoğurtlama ve Keşkek ön plana çıkmaktadır. Dalyan ve çevresindeki köylerde yapılan reçeller ve Bazlama ekmeği, Somun ekmeği ve Mısır ekmeği bölgeye ait diğer lezzetler arasında yer almaktadır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Dalyan konaklama


Tertemiz doğası, muhteşem coğrafyası ve tarihi ile Dalyan’da konaklamak isteyenler için her şey dahil oteller, yarım pansiyon veya oda kahvaltı çalışan oteller, butik oteller, pansiyonlar, kiralık daireler, kiralık villalar seçenekler arasında yer alırken dileyenler Dalyan çevresinde bulunan kamp alanlarında kamp yapma imkanları da bulunmaktadır.       

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Dalyan gerekli telefon numaraları


Sahil güvenlik: 158
Jandarma: 156
Ambulans:  112
Belediye başkanlığı:  0252 284 20 38
Polis: 155
Turizm danışma bürosu: 0252 284 42 35

Bültenimize abone olmak ister misiniz?

Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..

Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz

İstanbul

İstanbul dünyanın en eski ve zengin bir tarihe sahip şehiri

Kapadokya

Kapadokya isminin en eski tarihi MÖ 6....

Antalya

Antalya tarihçesiBirçok devletin hakimiyeti altına girmiş olan Antalya’yı Bergama karalı Attalos’un kurduğu...

■Mersin alışveriş

Mersin’de tatil yapanların dönerken aldıkları ürünler arasında en çok hediyelik eşyalar ön plana çıkmaktadır. Satılan ürünler arasında...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlar da ilginizi çekebilirÖNERİLER