Assos Rehberi

Assos
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yer alan Assos zengin tarihi, sakin tatil anlayışı, tertemiz havası, muhteşem koyları ve denizi ile her yıl binlerce kişi tarafından tatil yeri olarak seçilmektedir. Edremit körfezinin hemen kıyısında Midilli adasının karşısında Andezit kayalıkları üzerine kurulmuştur.
Yapılan kazı ve araştırmalarda kent tarihinin Tunç çağına kadar uzandığı tahmin edilmekte olup Assos’un birçok medeniyete de ev sahipliği yaptığı bilinmektedir.

Assos’ta görülebilecek tarihi eserler arasında Agora tapınağı, hamam, tiyatro, lahitler ve Athena tapınağı bulunmaktadır. Athena tapınağın bazı bölümleri yurt dışına kaçırılmış olup bir kısmı koruma altına alınarak İstanbul Arkeoloji Müzesinde sergilenmektedir.  Assos’ta arkeolojik kazı çalışmaları günümüzde de devam etmektedir.
Assos’ta Akdeniz iklimi görülürken yıllık ortalama sıcaklığı 19 derece olurken en sıcak ayı 30 derece ile Temmuz ayı tespit edilmiştir. Sıcak havalarda gezmekten hoşlanmayanların ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih etmeleri önerilmektedir. 

Assos’a Uzaklıklar:


Ayvalık -Assos: 99  km

Balıkesir-Assos : 150  km
Balıkesir Koca Seyit Havalimanı-Assos: 71 km
Çanakkale-Assos: 87km
Edremit-Assos: 65 km
İstanbul-Assos: 481  km
İzmir-Assos :249  km


Assos’a Nasıl Gidilir?
Hava yolu ile ulaşım:Hava yolu ile Assos’a ulaşım 60 km uzaklıktaki Balıkesir Koca Seyit Havalimanı veya 90 km uzaklıktaki Çanakkale hava limanı üzerinden sağlanmaktadır. Yaz aylarında Türkiye’nin farklı illerinden her iki hava limanına da direk uçuşlar düzenlenmektedir. Havalimanlarından Assos’a minibüslerle, taksilerle veya araç kiralayarak ulaşım sağlanmaktadır.

Karayolu ile ulaşım:
Direk olarak otobüs seferlerinin bulunmadığı Assos’a Altınoluk’a veya Ayvacık’a otobüslerle gelerek buradan dolmuşlar aracılığı ile ulaşım sağlanmaktadır. 


Assos içi ulaşım:
Assos içinde ulaşım minibüs, taksi ve kiralık araçlarla sağlanmaktadır. Assos çevresini gezmek isteyenlerin kiralık bisiklet kullanmaları, özel araçları veya kiralık araçları kullanmaları tavsiye edilmektedir.


Assos konaklama:
Okulların kapanması ile beraber ziyaretçi akınına uğrayan Assos’ta birçok konaklama seçeneği bulunmaktadır. Merkezdeki liman çevresinde veya Assos’un çevresinde bulunan konaklama tesisleri hizmet vermektedir. Konaklama Seçenekleri arasında taş evler, butik oteller, mavi bayrak sahibi olan plajı ile lüks oteller, pansiyonlar, kiralık daire ve villalar bulunmaktadır. Otellerin bazıları sadece yaz aylarında açıkken bazıları 12 ay boyunca hizmet vermektedir. Assos’a tatile gelenlerin önceden yerlerini ayırtmaları önerilmektedir.  

Assos gece eğlencesi


Türkiye’deki diğer tatil yerlerine göre oldukça sakin bir gece eğlencesi anlayışına sahip olan Assos’ta eğlence için bir kaç bar bulunmaktadır. Yaz aylarında eğlence seçenekleri arasına restoran barları, otel barları ve diskoları da girmektedir.   

Assos’ta ne yenir?
Turizmin de etkisiyle her türlü lezzetin bulunduğu Asos’ta Eğe bölgesine ait her türlü lezzeti bulmak mümkündür. Zeytinyağlı yemeklerin ön plana çıktığı Assos’ta tadına bakılması önerilen lezzetler arasında başta deniz ürünleri, kabak çiçeği dolması, kalamar dolması, kalamar tava, mezeler, avcı böreği, otlu gözleme, mantı ve serpme kahvaltı bulunmaktadır.

Bültenimize abone olmak ister misiniz?

Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..

Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz

Önceki İçerikDatça’da Festivaller
Sonraki İçerikDemre

İstanbul

İstanbul dünyanın en eski ve zengin bir tarihe sahip şehiri

Kapadokya

Kapadokya isminin en eski tarihi MÖ 6....

Antalya

Antalya tarihçesiBirçok devletin hakimiyeti altına girmiş olan Antalya’yı Bergama karalı Attalos’un kurduğu...

■Mersin alışveriş

Mersin’de tatil yapanların dönerken aldıkları ürünler arasında en çok hediyelik eşyalar ön plana çıkmaktadır. Satılan ürünler arasında...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlar da ilginizi çekebilirÖNERİLER