Finike

Finike MÖ 5. Yüzyılda Phoinikos adıyla kurulmuş olup kurulduğu yıllarda önemli bir liman kenti olmuştur. Finike Likya’nın başkenti olan Limyra’nın, tarım ürünlerini ihraç ettiği bir liman görevi de görmüştür. Portakal bahçeleri, doğası ve tertemiz denizi ile yerli ve yabancı turistlere de ev sahipliği yapman Finike Antalya’ya 111 km uzaklıktadır. Türkiye’nin portakal ihtiyacının karşılandığı il olan Finike ayrıca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Finike aynı zamanda çevresinde bulunan antik kentlerle de tarihe ilgi duyanları kendisine çekmektedir. Şehir merkezinde Helenistik döneme ait kalıntılar arasında kuleler ve kaya mezarları yer almaktadır.
Son yıllarda turizme kazandırılan tesislerle ve tarihi dokusuyla turizm konusunda da ön plana çıkmaya başlasa da kalabalık tatil beldelerinden sıkılanlar için alternatif olurken tertemiz ve uzun plajı, temiz havası ve oldukça sakin şehir yapısı ile tatilciler için ideal bir durumdadır.


Finike uzaklıklar


Alanya Finike-277 km
Antalya Finike-111 km
Antalya Havaalanı Finike-135 km
Side Finike-186 km
Dalaman Havaalanı Finike-230 km
Demre Finike-28 km
Kaş Finike-75 km
Kalkan Finike-108 km
Kumluca Finike 18  km

Finike Ulaşım

Hava yolu ile Finike’ye gelmek isteyenler Antalya hava limanına geldikten sonra otobüslerle, taksilerle veya HAVAŞ servisleri ile Antalya otobüs terminaline gelmeleri gerekmektedir. Finike’ye Antalya otobüs terminalinden her gün otobüs bulunmaktadır. Otobüs terminalinden Finike’ye gitmek isteyenler için sahil şeridinden veya yayla yolu üzerinden olmak üzere iki farklı güzergâh bulunmaktadır. Sahilden Finike’ye gidenleri harika manzaralı bir yolculuk beklemektedir.

Finike’ye gelmek isteyenler için bir diğer hava limanı da Dalaman hava limanıdır. Dalaman hava limanından Fethiye’ye otobüslerle veya taksilerle gelinip buradan yine otobüslerle Finike’ye ulaşmak mümkündür.

Finike konaklama


Konaklama bakımından Antalya’nın en ekonomik bölgesi olan Finike’de her bütçeye uygun konaklama tesisleri bulunmaktadır. Bu tesisler arasında lüks oteller, apart oteller, kiralık villalar, moteller ve pansiyonlar bulunmaktadır. Otel fiyatları yaz ayları dışında oldukça düşmektedir. Finike’ye tatile gideceklerin gitmeden önce yerlerini ayırtmaları önerilmektedir. 
Otel seçeneklerinin dışında Finike çevresinde kamp yapmaya elverişli alanlar da bulunmaktadır.

Finike Av turizmi


Coğrafik konumu, iklimi, zengin bitki örtüsü ile birçok farklı türdeki yabani hayvana ev sahipliği yapan Finike’de avcılık turizmi de yapılmaktadır. Finike’de av turizmi Arif köyü, yalnız köyü, Karaca ören köyü ve Akça alan köyü sınırları içerisinde yapılmaktadır. Avlanabilen hayvanlar arasında yaban keçisi, yaban koyunu, kızıl geyik ve yaban domuzu bulunmaktadır.   
Finike’de avlanmak isteyenler gerekli izinleri almaları ve istenilen şartları yerine getirmek zorundadır. İzinsiz olarak avcılığa izin verilmemekte olup izinsiz olarak avlananlar için cezai işlemler uygulanmaktadır. 

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Finike'de Gidilecek Yerler

Finike'de Antik kalıntılar ve kentleri görmeden gitmeyin...

Finike Plaj ve Koyları

Yaklaşık 10 km uzunluğunda sahile sahip olan Finike tertemiz plaja ve denize sahiptir...

Bültenimize abone olmak ister misiniz?

Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..

Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz

Önceki İçerikÇamyuva
Sonraki İçerikFinike’de Gidilecek Yerler

İstanbul

İstanbul dünyanın en eski ve zengin bir tarihe sahip şehiri

Kapadokya

Kapadokya isminin en eski tarihi MÖ 6....

Antalya

Antalya tarihçesiBirçok devletin hakimiyeti altına girmiş olan Antalya’yı Bergama karalı Attalos’un kurduğu...

■Mersin alışveriş

Mersin’de tatil yapanların dönerken aldıkları ürünler arasında en çok hediyelik eşyalar ön plana çıkmaktadır. Satılan ürünler arasında...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlar da ilginizi çekebilirÖNERİLER