■ Mersin

Bir diğer adı da İçel olan Mersin Türkiye’nin 11. büyük ili konumundadır. Oldukça zengin bir tarihe sahip olan Mersin’in ilk yerleşim yılı M.Ö 7000. yıllara kadar uzanmaktadır. Tarih boyunca Hititlilere, Perslere, Makedonyalılara, Romalılara, Bizanslılara, Selçuklulara ve Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır. Mersin 1918 yılında İngilizler, Fransızlar ve paralı Ermeni askerleri tarafından işgal edilmiş 3 Ocak 1922 yılında tekrar bağımsızlığına kavuşmuştur.

Mersin verimli toprakları ile Türkiye’nin yaş meyve üretiminin %14’ünü, muz üretiminin %72’sini, limon üretimin %70’ini karşılamaktadır. Oldukça kapsamlı ve büyük limanı sayesinde Mersin’de üretilen sebze, meyve ve narenciye ürünleri sadece Türkiye’ye değil dünyanın farklı ülkelerine de yollanmaktadır.  

Muhteşem doğası, koyları, tertemiz denizi, mavi bayraklı plajları ve ulaşım kolaylığı ile her yıl yerli ve yabacı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Akdeniz ikliminin görüldüğü Mersinde yaz aylarında sıcaklık 35 dereceye kadar çıkmaktadır. En sıcak geçen aylar Temmuz ve Ağustos ayları olup sıcak havlarda tatil yapmak istemeyenler için ilkbahar ve son bahar ayları önerilmektedir.   


Mersin uzaklıklar

Adana Mersin 70 km
Adana hava limanı Mersin 81 km
Alanya 349 km
Antakya Mersin 267 km
Antakya hava limanı Mersin 252 km
Antalya 487 km
Antalya hava limanı Mersin 475 km
Gazipaşa Mersin 305 km
Gazipaşa hava limanı Mersin 310 km
Side Mersin 412 km

 

Mersin’e nasıl gidilir?


*Hava yolu ile ulaşım:
Mersin’e havayolu ile gelmek isteyenlerin kullanabileceği en yakın hava limanı Adana Şakir Paşa hava limanıdır. Hava limanından Mersin’e gelmek isteyenler için servisler, taksiler ve araç kiralama ofisleri hizmet vermektedir.

Karayolu ile ulaşım


Mersin’e yaz ve kış aylarında Türkiye’nin her yerinden otobüs bulunmakta olup özellikle yaz aylarında Mersin’e direk olarak otobüs bulmak oldukça kolaydır.
Antalya yönünden özel araçları ile Mersin’e gelmek isteyenler Alanya-Mahmutlar-Gazipaşa-Anamur-Silifke-Mersin istikametini takip etmeleri gerekmektedir. 

Mersin şehir içi ulaşım


Mersin’de şehir içi ulaşımı sağlamak için birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Seçenekler arasında belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, dolmuşlar, taksiler ve araç kiralama seçenekleri bulunmaktadır. Mersin belediyesine ait otobüslerle birçok noktaya çok ucuza ulaşım imkânı bulunmaktadır. Kent kartın kullanıldığı otobüslerde dileyenler büfelerden, satış noktalarından otobüs kartlarını alabilecekleri gibi otobüs şoförüne ücreti ödeyerek de seyahat etme imkânı bulunmaktadır.


Mersin’de ne yenir?
Akdeniz mutfağının hâkim olduğu Mersin’de deniz ürünleri de ön plana çıksa da Mersin denilince ilk akla gelen tantunidir. Tantuni, oldukça küçük parçalar halinde doğranan etin daha sonra biber, soğan ve baharatla kavrulup lavaş ekmek içinde servis edilen yemektir. Antakya, Adana, Antep ve Urfa mutfaklarından etkilenen Mersin mutfaklarında farklı yemeklerin yanı sıra her türlü kebap yemeklerini de bulmak mümkündür. Mersin’de tadına bakılması önerilen yemekler arasında Yörük kahvaltısı, Kerebiç, Mamül, Batırık, Künefe, Lepe, Topalık Çorbası, Mavi yengeç, Adana yöresine ait sıkma, Kayakoruğu turşusu ve Kaynar bulunmaktadır.        

Mersin konaklama


Her bütçeye hitap eden konaklama seçenekleri bulunan Mersin’de konaklama noktaları Mersin merkezde toplanmıştır. Konaklama seçenekleri arasında her şey dahil oteller, büyük aileler için apart oteller, oda kahvaltı çalışan oteller, kiralık daire veya villalar, mandalina bahçeleri arasında butik oteller ve pansiyonlar yer almaktadır. Yaz aylarında konaklamak isteyenlerin en az üç ay önceden rezervasyon yaptırmaları önerilmektedir.

■ Mersin’de Gezilecek Yerler

Türkiye’deki turizm bölgeleri kadar popüler olmasa da zengin tarihi, doğası, kutsal alanları ve tertemiz koyları ile Mersin kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Mersin’de görülebilecek ba...

■Mersin Ören Yerleri

Soli Pompeiopolis antik kenti


Mersin’e 14 km uzaklıkta yer alan Soli Pompeipolis antik kenti M.Ö 7. yüzyılda Kıbrıs’tan Anadolu’ya gele...

■ Mersin Yapılabilecek Aktiviteler

Muhteşem doğası tertemiz denizi ve plajları ile Mersin’de birçok aktivite bulunmaktadır. Yapılabilecek aktiviteler arasında Trekking, Rafting, Yamaç paraşütü, Su sporları, Kayak, Kaya tırmanışı ve dağcılık...

■Mersin Marina ve Plajları

Mersin Marina:
Toplamda bin yat bağlama kapasitesine sahip olan Mersin Marinası yat sahipleri için her türlü teknik desteğin yanı sıra su ve elektrik hizmeti de vermektedir. Mavi bayrak sahibi olan marina içerisi...

■Mersin’de Düzenlenen Festivaller

Mersin’in tanıtımı ve yöre halkının daha güzel bir geçirmesi için Mersin’de yıl boyunca birçok farklı festival düzenlenmektedir.


Mersin Uluslararası Müzik...

Bültenimize abone olmak ister misiniz?

Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..

Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz

Önceki İçerikSinop
Sonraki İçerik■ Mersin’de Gezilecek Yerler

İstanbul

İstanbul dünyanın en eski ve zengin bir tarihe sahip şehiri

Kapadokya

Kapadokya isminin en eski tarihi MÖ 6....

Antalya

Antalya tarihçesiBirçok devletin hakimiyeti altına girmiş olan Antalya’yı Bergama karalı Attalos’un kurduğu...

■Mersin alışveriş

Mersin’de tatil yapanların dönerken aldıkları ürünler arasında en çok hediyelik eşyalar ön plana çıkmaktadır. Satılan ürünler arasında...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlar da ilginizi çekebilirÖNERİLER