Bursa Rehberi


Türkiye’nin dördüncü büyük şehri olan Bursa aynı zamanda Osmanlı imparatorluğunun ilk başkentidir. Zengin tarihi, tarihi eserleri ve doğası ile Bursa Dünya genelinde yaşanabilir şehirler sıralamasında 28. sırada Türkiye sıralamasında ise 1. sırada yer almaktadır. Bulunan kalıntılardan ve arkeolojik çalışmalardan Bursa ve çevresinde ilk yerleşim yılının M.Ö 5200 yıllarına kadar uzandığı anlaşılmıştır.  
Ilıman bir iklimin görüldüğü Bursa’da en sıcak aylar Haziran-Temmuz ve Ağustos ayları olurken en soğuk ayları ise Şubat ve Mart ayları olarak tespit edilmiştir. Denize yüksekliği sadece 155 metre olmasına rağmen Kış aylarında Uludağ’da kayak ve kış sporlarını yapma imkânı bulunmaktadır.      


Bursa Uzaklıklar:
Alanya  Bursa 656 km
Ankara Bursa 388 km
Antalya Bursa 549 km
Bodrum Bursa 589 km
Çanakkale Bursa 270 km
Eskişehir Bursa 152 km
Fethiye Bursa 597 km
İstanbul Bursa 153 km
İzmir Bursa 350 km


Bursa’ya nasıl gidilir? 
Coğrafik konumu itibari ile Bursa’ya ulaşım oldukça kolaydır. Bursa’ya ulaşım seçenekleri arasında kara, hava ve deniz yolu araçları bulunmaktadır. İstanbul gibi büyük bir şehre yakınlığından dolayı Bursa’ya ulaşım için birçok seçenek bulunmaktadır.       

Hava yolu ile ulaşım
Hava yolunu kullanarak Bursa’ya gitmek isteyenler Bursa’ya 40 km uzaklıkta olan Bursa Yenişehir Havalimanını tercih edebilirler. Havaalanından Bursa merkeze ve Bursa şehir merkezinden havaalanına 80 numaralı belediye otobüsü ile karşılıklı olarak seferler düzenlenmektedir. Bursa havaalanından şehir merkezine HAVAŞ servisleri ve taksiler de seçenekler arasında yer almaktadır.
İstanbul’a yakınlığı sebebi ile Sabiha Gökçen ve İstanbul havaalanı da ulaşım için diğer seçenekler arasında yer almaktadır.  

Karayolu ile ulaşım
Türkiye’nin her noktasından Bursa’ya direk otobüs seferleri düzenlenmektedir. 150’den fazla otobüs firmasının düzenlediği otobüs seferleri ile Bursa’ya ulaşım sağlanmaktadır. Bursa otogarı şehir merkezinden 10 km uzaklıkta olup şehir merkezine 38, 38/B, 38/D, 38/G, 97/G numaralı otobüsler gitmektedir.


Deniz yolu ile ulaşım
İstanbul’dan Mudanya’ya deniz otobüsü ile gidip buradan 29 km uzaklıktaki Bursa’ya F/1 ve F/3 numaralı otobüsle ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Haftanın her günü İstanbul’dan Bursa-Güzelyalı iskelesine arabalı vapur seferleri bulunmaktadır. Güzel yalı iskelesinden F/2 numaralı belediye otobüsleri ile Bursa merkeze ulaşım oldukça kolaydır.


Bursa Şehir içi ulaşım
Bursa’da şehir içi ulaşım seçenekleri arasında dolmuş, minibüs, halk otobüsleri, tramvay, metro, teleferik, taksiler ve kiralık araçlar bulunmaktadır. Bursa şehir içi ulaşım ağında en çok kullanılan ulaşım araçları halk otobüsleri tercih edilmektedir. Hem şehir içine hem de şehir dışına otobüslerle ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Toplu taşıma araçlarında Bukart kullanılırken kart sahibi olmayanlar araçlarda ödeme yaparak da seyahat edebilmektedirler. Teleferik ise Bursa’nın kış aylarında en çok ziyaret edilen Uludağ’a çıkmak için kullanılmaktadır.  


Bursa Konaklama
Her türlü bütçeye uygun konaklama seçeneklerinin bulunduğu Bursa’da Her şey dahil oteller, yarım pansiyon oteller, apart oteller, kiralık daireler, kiralık villalar, pansiyonlar ve moteller bulunmaktadır.
Bursa’nın en büyük ilçesi olan Osmangazi tarihi eserlerin bulunduğu alanlara, müzelere, tarihi saat kulesine ve görülmesi gereken yerlere yakınlığı ile Osmangazi konaklama seçenekleri arasında ilk sırada gelmektedir. Muhteşem bir doğaya sahip olan Bursa doğa içinde konaklamak isteyenler içinde fırsatlar sunmaktadır.    

Bursa’da ne yenir?


Oldukça köklü ve zengin bir tarihe sahip olan Bursa aynı zamanda zengin mutfağı ile de ziyaretçilerinin beğenisini kazanmaktadır. Farklı kültürlerin mutfak lezzetlerinin yanı sıra Osmanlı mutfağından örnek yemeklerde Bursa’daki restoranlarda servis edilmektedir. Bursa yöresine ait olan lezzetler arasında en başta Bursa ile özdeşleşen İskender kebabı, Bursa pidesi (cantık), tahinli pide, gözleme, İnegöl köfte, Mihaliç peyniri, ev yapımı reçeller, kestane şekeri ve daha birçok farklı lezzet bulunmaktadır.   


Bursa Alışveriş


Bursa’da alışveriş yapmak için birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Bursa merkezde birçok alışveriş merkezi olmasına rağmen yerel halk ve turistler alışverişlerini genellikle hanlar içindeki dükkânlardan veya tarihi çarşılardan yapmaktadırlar.
Farklı bir atmosfere sahip olan ve içerisinde 175 dükkân bulunan Bursa Kapalı Çarşı alış veriş için en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelmektedir. Kapalı çarşı içerisinde Bursa’da üretilen havlu ve tekstil ürünlerinin yanı sıra birçok farklı ürün satılmaktadır.
Ulucami caddesinde bulunan Kapalı çarşı ve yakınlarında bulunan bıçak ve marangoz ürünlerinin satıldığı Kayhan çarşısı, İkinci el ürünlerin satıldığı Bat Pazarı çarşısı, Yerel halkın ürettiği gıda ürünlerinin satıldığı Tuz pazarı, Antika ürünlerin satıldığı Antikacılar çarşısı, Farklı ürünlerin satıldığı Koza han, Kuyumcular çarşısı (Bedesten Kapalı çarşısı), Medrese Pasajı ve Antika Çarşısı da Bursa’da hem gezmek hem de alış veriş yapmak için en çok ziyaret edilen noktalar arasındadır. 
Bursa’yı ziyaret edenlerin dönerken yanlarında hediyelik olarak satın aldığı ürünler arasında Bursa’da üretilen tekstil ürünleri ve kestane şekeri bulunmaktadır.  

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Bursa Gece hayatı


Birçok eğlence seçeneğinin bulunduğu Bursa’da her türlü bütçeye uygun eğlence seçenekleri bulunmaktadır. Eğlence mekânlarının bulunduğu bölgeler arasında Altıparmak Caddesi, Uludağ Üniversitesi çevresi, Nilüfer Fatih Sultan Mehmet Bulvarı bulunmaktadır. Türkü barları, diskolar, barlar, meyhaneler, canlı müzik yapan restoran ve mekanlar eğlence seçenekleri arasında yer almaktadır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Bursa’da düzenlenen Festivaller


Bursa’da yıl boyunca birçok festival ve etkinlik düzenlenmektedir. Bu etkinlikler arasında;
*Ocak-Şubat ayları arasında Bursa Uluslararası Kış festivali (Winterfest)
*Şubat ayında Yörük şenliği
*Mart ayında Geleneksel Karakucak Güreşleri ve Kültür Sanat Şenlikleri
*Nisan ayında Bursa’nın fethi Şenlikleri
*Mayıs ayında Bahar Şenliği
*Haziran ve Temmuz aylarında Uluslararası Bursa Festivali
*Ekim ayı içerisinde Tiyatro festivali
*Kasım ayında İpek yolu Film Festivali düzenlenmektedir.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Bursa Önemli Telefon numaraları


Polis 155
Ambulans  112
Bursa Büyük Şehir Belediyesi: 444 16 00 / 153
Bursa turizm danışma bürosu:  0 224 220 99 26 / 220 70 19
Yangın ihbar 110
Doğalgaz arıza 187
Elektrik arıza 186
Orman yangın ihbar 177

Bursa Gezilecek ve Görülecek Yerler

Tarihi köyleri, sokakları, hanları, hamamları, camileri, kervansarayları...

Bursa Müzeleri

Bursa Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi


2002 yılında bir ipek fabrikasının yenilenmesi ile oluşturulan müze toplamda 30 bin metrekarelik bir alan �...

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Bültenimize abone olmak ister misiniz?

Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..

Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz

İstanbul

İstanbul dünyanın en eski ve zengin bir tarihe sahip şehiri

Kapadokya

Kapadokya isminin en eski tarihi MÖ 6....

Antalya

Antalya tarihçesiBirçok devletin hakimiyeti altına girmiş olan Antalya’yı Bergama karalı Attalos’un kurduğu...

■Mersin alışveriş

Mersin’de tatil yapanların dönerken aldıkları ürünler arasında en çok hediyelik eşyalar ön plana çıkmaktadır. Satılan ürünler arasında...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlar da ilginizi çekebilirÖNERİLER