Bursa Gezilecek ve Görülecek Yerler


Oldukça zengin bir tarihe sahip olan Bursa’da oldukça fazla görülecek eser ve nokta bulunmaktadır. Tarihi köyleri, sokakları, hanları, hamamları, camileri, kervansarayları ve daha birçok eseri ile sadece yerli değil yabancı turistler tarafından da ziyaret edilmektedir. Bursa’da görülebilecek diğer noktalar arasında Cumhuriyet caddesi, Ulucami, Yeşil Türbe, Muradiye Külliyesi, Emir Sultan Cami ve Külliyesi, Kapalı çarşı, Tirilye, Cumalıkızık köyü, Gölyazı köyü, Oylat, Suuçtu Şelalesi, Küreklidere Şelalesi, Saitabat Şelalesi, İnkaya Çınarı, Uludağ-Teleferik, İznik ve İznik çinisi, Mudanya, Irgandı Köprüsü, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Koza han, İpek hanı, Bursa Soğanlı Botanik Parkı, Bursa Hayvanat Bahçesi , Tophane Saat Kulesi, Atatürk Kent Ormanı, Bursa Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, Merinos Parkı, Hünkâr Köşkü Müzesi, Karagöz Müzesi, Bursa Kent Müzesi, Bursa Arkeoloji müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi, Atatürk evi, Bursa Kalesi (Saltanat Kapısı) ve Şehir Surları bulunmaktadır.    


Cumhuriyet Caddesi
Zafer meydanından başlayıp Gökdere Bulvarında son bulan Cumhuriyet caddesi Bursa’nın tarihi hanlarının ve çarşılarının bulundu alanın ortasında yer almaktadır. 2004 yılında araç trafiğine kapatılan cadde üzerinde ulaşım nostaljik tramvay hattı ile sağlanmaktadır. Caddesin trafiğe kapatılmasından sonra Bursa’nın en işlek ve sosyal yönden en hareketli caddesi olmuştur.   

Ulucami (Bursa)

Bursa’nın sembollerinden biri olan Ulucami Osmanlı Padişahlarından Yıldırım Beyazid tarafından 1396-1399 yıları arasında yaptırılmıştır. Yıllar içerisinde cami deprem, yangın, doğal afetler ve istilalar sonucunda zarar gör...

Yeşil Türbe (Bursa)

Osmanlı imparatorluğunun ikinci kurucusu olarak bilinen Çelebi Mehmet tarafından 1421 yılında yaptırılmıştır. Sekizgen olarak inşa edilen türbenin en önemli özelliği tamamının çini ile kaplı olmasıdır. Yıllar önce Bursa�...


Muradiye Külliyesi
Osmanlı padişahlarının yaptırdığı son külliye olarak bilinen Muradiye Külliyesi Osmanlı padişahlarından 2. Murad tarafından 1425 yılında yaptırılmıştır. Külliye, cami, medrese, hamam ve türbelerden oluşmaktadır. Külliye içerisinde 2. Murad ve yakınlarına ait kabirler bulunmaktadır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Emir Sultan Cami ve Külliyesi


Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yer alan Külliye 14. yüzyılda Osmanlı Padişahlarından Yıldırım Bayezid’in kızı kendi eşi adına yaptırmıştır. Cami içerisinde Osmanlı döneminde oldukça yaygın olan Çini sanatı örnekleri bolca görülmektedir.  

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Kapalı Çarşı


Hanlar bölgesinde bulunana Kapalı Çarşı Osmanlı Padişahlarından Orhan Gazi zamanında yapılmıştır. Birçok çarşının birleşmesi sonucunda oluşan kapalı Çarşı 15. yüzyıldan bu yana kullanılmaktadır. Çarşı içerisinde 130 dükkân bulunmakta olup birçok farklı ürün satılmaktadır. Heykel semtinde bulunan kapalı çarşı 08:30 ile 19:30 saatleri arasında açık olup Pazar günleri kapalıdır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Tirilye


Küçük bir belde olan Tirilye Mudanya’nın 12 km batısında yer almaktadır. Üç defa ismi değiştirilen belde 2011 yılında tekrar Tirilye adını almıştır. Oldukça zengin bir tarihe sahip olan Tirilye’de görülecek kilise, cami, eski ev ve tarihi eser niteliği taşıyan yapılar bulunmaktadır. Tirilye’de en çok dikkati çeken iki sokak arasında yer alan 200 yıllık tabut evdir. Yol kenarlarındaki bazı tabelalarda Tirilye’nin adı Zeytinbağı olarak da görülmektedir.  
Tirilye’ye ulaşım özel araçlarla veya Burgaz ve Mudanya’dan kalkan minibüslerle sağlanmaktadır.   

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Cumalıkızık



Osmanlı döneminden günümüze kadar olan sürede tarihi binaları ve evleri ile bilinen Cumalıkızık’ta toplamda 270 adet ev bulunmaktadır. Bu evlerden 180 tanesi hala kullanılmakta geriye kalan evler de aslın...


Gölyazı Köyü


Oldukça zengin bir tarihe sahip olan ve küçük bir ada üzerine kurulu olan Gölyazı birçok güzelliği bünyesinde barındırmaktadır. Roma dönemine ait ev kalıntıları, su kemeri, mezarlıklar, Osmanlı dönemine ait yapılarda göze çarpmaktadır. Gölyazı’nın en önemli sembollerinden olan Ağlayan Çınar ağacı da en çok ziyaret edilenler arasında yer almaktadır. Gölyazı’ya gelenlerin dar sokaklarında yürümeleri ve göl kenarında serpme kahvaltı yapmaları önerilmektedir.    
Bursa merkeze 40 km uzaklıkta yer alan Gölyazı bir yarımadadır. Bursa merkezden kalkan 5G numaralı otobüsle ulaşmak oldukça kolaydır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Oylat


Bursa’ya 70 İnegöl’e 27 km uzaklıkta olan Oylat özellikle şifalı olduğu bilinen kaplıcaları muhteşem doğası, bol oksijenli havası, tertemiz akarsuyu, şelaleleri ve kaplıcaları ile yaz kış ziyaretçi akınına uğramaktadır. Romalılar döneminden bu yana kullanılan kaplıcanın sinirsel hastalıklara, romatizmalı hastalıklara, çocuk felcine ve daha birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Küçük ama her zaman ziyaretçisi olan Oylat’ta kurulan pazarı ziyaretçilerin kesinlikle görmesi tavsiye edilmektedir. Pazarda, yörede yetişen doğal ürünler, bitkiler, bal, zeytinyağı, kahvaltılık ürünler, dağdan toplanmış kekik ve diğer baharatlar satılmaktadır. Bursa otobüs terminalinden İnegöl’e otobüsle gelip buradan dolmuşlarla Oylata ulaşmak oldukça kolaydır.


Oylat Şelalesi


Bursa bölgesinin en ünlü şelalelerinden biri olan Oylat şelalesi yaklaşık olarak 15 metre yükseklikten dökülmektedir. Şelaleye ulaşmak için Oylat köyünden yaklaşık olarak yarım saatlik yürümek gerekmektedir. Muhteşem bir doğanın içinden ve 2 adet tahta köprüden ve platformdan geçilerek ulaşılan şelale doğa harikası olarak ziyaretçilerini karşılamaktadır. Şelaleyi görmek isteyenlerin yanlarına su geçirmez arazi ayakkabısı almaları önerilmektedir.


Oylat Mağarası


Hilmiye köyünün güneyinde Oylat kanyonunun bittiği noktada yer alan mağara Türkiye’nin ikinci büyük mağarası olup yatay ve fosil mağara olma özelliğini taşımaktadır. 665 metre uzunluğunda olan mağara içerisinde damla taş havuzları, sarkıtlar, dikitler ve sütunlar bulunmaktadır. Mağara içinde ayrıca yarasalar, kelebekler ve küçük sürüngenler de yaşamaktadır. Işıklandırılmış olan mağara içerisi rahat bir şekilde gezilmesi için düzenlenmiştir. Mağara yakınında yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak için kafeterya da bulunmaktadır.
İnegöl’e 17 km uzaklıkta olan mağara yakınına kadar özel araçla gidilebilmektedir.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Suuçtu Şelalesi


Bursa ve çevresinde sayısız şelale olmasına rağmen Karadere nehrinden akan Suuçtu şelalesi bunlardan en çok tanınadır. Bir fay hattının çökmesi sonucunda oluşan şelale yaklaşık olarak 40 metre yükseklikten dökülmektedir. Şelalenin bulunduğu alan çevresinde kamp, piknik, yürüyüş ve doğa etkinlikleri yapmak için uygun alanlar bulunmaktadır. Sakin ve sıcaklardan etkilenmeden şelale ve çevresini gezmek isteyenlerin Mart ve Nisan aylarında gezmeleri tavsiye edilmektedir. Bursa merkeze 100 km uzaklıkta olan şelaleye özel araçla veya Bursa merkezden kalkan D/19 ve D/20 numaralı belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Küreklidere Şelalesi
55 Farklı ağaç türünün yer aldığı bir vadi içerisinde yer almaktadır. Yaklaşık olarak 82 metre yükseklikten akan şelale her mevsim farklı bir güzellikte ziyaretçilerini karşılamaktadır. Özellikle yaz aylarında sıcak havalardan bunalanlar, piknik yapıp doğa ile baş başa kalmak ve doğa fotoğrafı çekmek isteyenler tarafından ziyaret edilmektedir. Yıldırım ilçesinin Hamamlıkızık semtinde bulunan şelaleye ulaşım D/19 ve D/20 numaralı belediye otobüsleri ile sağlanabilmektedir.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Saitabat Şelalesi


Bir diğer adı Güvercinlik şelalesi olan Saitabat şelalesi Uludağ’dan gelen suların oluşturduğu bir doğa harikası olarak ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmaktadır. Şelalenin bulunduğu kanyonda aynı zamanda kanyon yürüyüşleri ve doğa sporlar için uygun alanlar bulunmaktadır. Şelale çevresinde bulunan restoran ve kafelerde yöreye ait lezzetlerin yanı sıra kahvaltıda servis edilmektedir.  
Bursa’ya 25 km uzaklıkta bulunan Şelale Kestel’e bağlı Saitabat mahallesinde yer almaktadır. Bursa merkezden kalkan D/19 ve D/20 numaralı belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


İnkaya Çınarı


Türkiye’deki anıt ağaçları arasında yer alan İnkaya Çınarı Uludağ yolu üzerinde bulunmaktadır. 35 metre uzunluğa, 3 metre çapa ve 13 ana kola sahip olan ağaç yaklaşık olarak 600 yaşındadır. Ağacın altında kurulu olan masalarda ağacın gölgesinde oturup, dinlenmek veya bir şeyler içmek kesinlikle tavsiye edilmektedir. İnkaya Çınarına ulaşım 1/C, 1/GY ve B/19 numaralı otobüslerle sağlanmaktadır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Uludağ Milli Parkı (Bursa)

1961 yılında milli park ilan edilen Uludağ sadece Bursa’nın değil aynı zamanda Türkiye’nin de önemli kayak ve kış sporu merkezlerinden birisidir. Dünya standartlarında kayak tesislerine sahip olan Uludağ sadece kayak yapmak iste...

İznik ve İznik Çinisi


Uzunluğu 4970 metre olan ve 114 burçlu surlarla çevrili olan İznik adeta bir açık hava müzesi görünümündedir. Geçmişi M.Ö 258 yılına kadar dayanan İznik kalesinin dört kapısı bulunmaktadır. Üzerlerinde kabartma, frizler ve yazıtlar bulunan Lefke kapısı ve İstanbul kapısı kesinlikle görülmesi önerilmektedir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İznik aynı zamanda Selçuklu Türk’lerine de başkentlik yapmıştır.
Muhteşem bir tarihe ve doğaya sahip olan İznik aynı zamanda yürüyüş yapmak ve kamp yapmak isteyenlerin de uğrak noktaları arasında yer almaktadır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

İznik Çini

İznik denilince ilk akla çini gelmektedir. İlk olarak 15. yüzyılda yapılmaya başlanan İznik çinileri 16 ve 17. yüzyılda en parlak günlerini yaşamıştır. 18. yüzyılda kaybolma noktasına gelen İznik Çinisi 1980 yılında tekrar eski günlerine dönerek tüm dünyada tanınır hale gelmiştir.   
İznik’te üretilen çiniler her dönem camilerde, hanlarda, hamamlarda, müzelerde ve konakların süslemelerinde kullanılmıştır. Bugün dünyanın birçok ülkesine İznik’ten çiniler ihraç edilmektedir.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

İznik Yeşil Cami

İznik’in sembolü olarak bilinen Yeşil Cami Sadrazam Çandarlı Halil Paşa tarafından yaptırılmıştır. Caminin muhteşem taş işçiliği ile yapılmış mihrabı aynı zamanda turkuaz, yeşil ve mor renkli çinilerle bezeli mimari old...


İznik Dikilitaş


İznik merkeze 7 km uzaklıktaki Elbeyli köyünde bulunan yapı MS 1. yüzyılda dikilmiştir. 12 metre yüksekliğinde olan anıt üst üste 5 taş mermerden oluşmasından dolayı 5 taş olarak da bilinmektedir. Yapının günümüze ulaşamayan 6. Taş mermerin üzerinde tanrıça veya bir hayvan heykelinin olduğu tahmin edilmektedir.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


İznik Arkeoloji müzesi
1960 yılında açılan müze içerisinde Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma eserler ve yapılan arkeolojik kazılarda bulunan lahitler, mezar taşları, bölgenin simgesi olan seramik ve çini örneklerinin yanı sıra birçok tarihi eser sergilenmektedir.  
Müze pazartesi günleri hariç her gün ziyaret edilebilmektedir.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Bursa Kalesi (Saltanat Kapısı) ve Şehir Surları


Bursa kalesi şehrin en eski yapıları arasında yer alıp Kale temelinin ilk olarak M.Ö 1. yüzyılda atıldığı tahmin edilmektedir. Sonraki yıllarda bölgeye hakim olan uygarlıkların ve imparatorlukların izleri kale yapısı üzerinde görülmektedir. 3,5 km uzunluğundaki kale surları üzerinde 14 kale burcu bulunmaktadır. Yer kapı, Zindan kapı, Hisar kapı, Pınarbaşı kapı ve Kaplıca kapı olmak üzere toplam 5 giriş kapısı bulunan kale 1855 yılında meydana gelen büyük Bursa depreminde zarar görmüştür. Bakım ve onarım çalışmalarından sonra kale ziyarete açılmıştır.     

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

İznik Ayasofya Camisi

Bursa ilçe merkezinde yer alan Cami 1331 yılına kadar kilise olarak kullanılmış 1331 yılında Osmanlı padişahlarından Orhan gazinin isteğiyle camiye çevrilmiştir. Bir dönem müze olarak hizmet veren yapı 2011 yılında tekrar cami...


Mudanya


M.Ö 7 binli yıllara kadar uzanan tarihi ile Mudanya Bursa’nın en gelişmiş ilçeleri arasında yer almaktadır. İstanbul’dan yaklaşık olarak 75 dakikalık feribot yolculuğundan sonra kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Sessiz, sakin zeytin bahçeleri arasında tatil yapmak isteyenler için Mudanya bulunmaz bir fırsat sunmaktadır. Mudanya’da bulunan kilise ve tarihi yapılar restore edilerek kültür merkezine dönüştürülmüştür.
 
Mudanya 25 Haziran 1920 tarihinde ilk olarak İngiliz askeri tarafından daha sonra Yunan askeri tarafından işgal edilmiş olup 12 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır.  
Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı zaferinden sonra imzalanan Mudanya anlaşması da burada Mudanya’da Mütareke evinde imzalanmıştır. Mütareke evi daha sonra 1936 yılında müzeye dönüştürülmüştür.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri (Bursa)


Osmanlı imparatorluğunun kurucusu olan Osman gazi ve oğlu Orhan Gazinin türbesi Tophane’de yer almaktadır. Osman ve Orhan Gazi öldüklerinde ayrı ayrı türbeler gömülmüş fakat 1855 yılında meydana gelen büy...


Irgandı Köprüsü


Irgandı köprüsü, üzerinde çarşısı olan dünyadaki dört köprüden biridir. Bu dört köprü Bulgaristan-Lofça’daki Osma Nehri üzerindeki köprü, İtalya-Florans’daki Ponte Vecchio köprüsü, İtalya-Venedik’teki Rialto köprüsü ve Bursa-Yıldırım bölgesindeki Irgandı köprüsüdür.    1442 yılında yapılan köprübüyük Bursa depreminde zarar görmüş, Yunan işgalinde tahrip edilmiş ama yine de ayakta kalmayı başarmıştır. İlk olarak 1949 yılında son olarak 2004 yılında bakımı yapılarak tekrar kullanıma açılmıştır. Köprü üzerinde bulunan dükkânlarda el işi hediyelik ürünler, gümüş ürünler, çini, ahşap ürünler ve yöresel yemekler de satılmaktadır.
Köprüyü görmek isteyenler Ulu cami etrafından geçen 1 ve 2 numaralı metro hattını kullanarak veya 22/C, 35/C, 48, 8/L 9/D ve 9/M numaralı otobüsleri kullanarak köprüye gidebilirler.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Koza Han


1490 yılında 2. Beyazıt tarafından İstanbul’daki hayır kurumlarına gelir sağlamak amacıyla yaptırılmıştır. İki katlı olan hanın alt katında 45 üst katında 50 adet oda bulunmaktadır. Hanın içinde Bursa ipeğinden yapılmış şallar ve fularlar satılmaktadır. Koza Han’ın kapalı çarşıya açılan taş kapıları üzerinde bulunan çini süslemeleri kesinlikle görülmeye değerdir. Hanın avlusunda altı adet şadırvan olup iç avlusu ise kafe ve çay bahçesi olarak hizmet vermektedir.  Ulu camiye yakın bir noktada bulunan han haftanın her günü ziyarete açıktır.  

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


İpek hanı


15. yüzyılın ilk yarısında Osmanlı padişahı Çelebi Mehmet tarafından yaptırılan han iki katlı olup alt katında 39 üst katında 42 oda bulunmaktadır. Sultan hanı, Faytoncular hanı gibi isimlerle de bilinen han 1958 yılında meydana gelen yangında zarar görmüş ilerleyen yıllarda yeniden inşa edilerek eski görünümüne kavuşmuştur. Han içerisinde giysi satan birçok dükkân ve terzi atölyeleri bulunmaktadır. İpek han Ulucami’ye sadece 150 metre mesafede bulunmaktadır.  

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Bursa Soğanlı Botanik Parkı


Bursa Hayvanat bahçesinin yanında 400 dönümlük arazi üzerine kurulmuştur. 1998 yılında açılan Botanik parkta farklı türde bitkiler, 150 farklı türde 8 bin ağaç, 76 türde 100 bin çalı, 27 türde 6 bin gül, 3 adet gölet, 1 adet su oyunları havuzu, 2 adet çocuk oyun alanı, çiçekler, göletler, farklı ülkelere ait bahçeler bulunmaktadır. Yürüyerek gezilebilen botanik bahçede aynı zamanda 1800 metrelik özel bisiklet yolundan bisiklet kiralayarak da gezmek mümkündür. Osmangazi ilçesinde bulunan park Bursa merkeze 8 km uzaklıktadır. Ücretsiz olarak gezilebilen parka gelmek isteyenler Bursa Şehir merkezinden kalkan 15, 15/E, 35/A numaralı belediye otobüslerini yine terminalden hareket eden 43, 93, 95, 95A, 97 numaralı belediye otobüslerini ve Soğanlı-Botanik minibüslerini kullanabilirler.    

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Bursa Hayvanat Bahçesi


Soğanlı Botanik Parkı ile komşu olan Hayvanat bahçesi 1999 yılında Avrupa Hayvanat bahçeleri ve Akvaryumları birliğinden danışmalık alınarak bakımı yapılmış hayvanların rahatı için düzenlemelerden geçirilerek muhteşem bir görüntüye kavuşturulmuştur. Hayvanat bahçesi içerisinde dünyanın farklı coğrafyalarından getirilen hayvanlar bulunmaktadır.   Hayvanat bahçesine ulaşım Şehir merkezinden kalkan 15, 15E veya 35A numaralı otobüslerle sağlanmaktadır.
Ücretli olarak ziyaret edilebilen hayvanat bahçesi;
Kasım-Aralık-Ocak-Şubat-Mart ayları içerisinde 09:30 ile 17:00 hafta sonları 09:30 ile 18:00
Nisan-Mayıs-Eylül-Ekim aylarında 09:30 ile 19:00 saatleri arasında
Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında 09:00 ile 20:15 saatleri arasında ziyaret edilmektedir.  

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<


Tophane Saat Kulesi


Tophane parkında bulunan saat kulesi 6 katlı olup 33 metre yüksekliğe sahiptir. Kulenin aslı 1800 yılların sonunda yıkılmış 1904-1905 yılları arasında yeniden yaptırılmıştır. Kule Bursa’nın en çok ziyaret edilen Tophane parkı içerisinde yer almaktadır. Bursa’nın panoramik manzarasının görüldüğü kule bir dönem yangın kulesi olarak da kullanılmıştır. 89 adet basamağa sahip ahşap merdivenle çıkılan kulenin en üst katında 90 cm çapında dört cepheden de görülebilen saatler bulunmaktadır. Tophane parkına gitmek isteyenler Metro 2 hattını veya 3/C, 48/A, 5/A, 9/M otobüslerini kullanarak park yakınlarına kadar gidebilirler.     

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Atatürk Kent Ormanı


Bursa’nın en büyük parklarından biri olan Atatürk Kent Ormanı 150 hektarlık alan üzerine kurulmuştur. Odunluk mahallesinde bulunan park içerisinde çocuklar için oyun alanları, piknik alanları, 6,5 km’lik yürüyüş yolu, bisiklet yolu, 6 adet seyir terası, tenis masaları ve voleybol oyun alanı bulunmaktadır. Piknik yapmak isteyenler için büfeler ve et satış noktalarının yanı sıra bulaşık yıkamak için alanlarda bulunmaktadır. Yaya ve bisikletliler ücretsiz giriş yapabilirken araç girişleri ücretlidir. Bursa merkezden B/20-A Gümüştepe Özel Halk Otobüsü ile ulaşım sağlanmaktadır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Merinos Parkı


Osmangazi’de bulunan park Kültür parktan sonra Bursa’nın en büyük kent parkıdır. 252,500 metrekare yeşil alana sahip olan park içerisinde 81 farklı türde 2500 ağaç, 11,600 bitki, bir adet suni göl, süs havuzları, 1000 adetlik otopark, 2 km yürüyüş yolu, 3 km koşu yolu, 5 km bisiklet yolu, çocuk oyun alanları, Atatürk kongre ve kültür merkezi, kafeterya ve restoranlar bulunmaktadır.
Bursa’nın tarihi alanlarına sadece 2,5 km uzaklıkta bulunan park yaz sıcaklarında mola vermek için oldukça uygundur.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Bültenimize abone olmak ister misiniz?

Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..

Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz

Önceki İçerikBursa Rehberi
Sonraki İçerikBursa Müzeleri

İstanbul

İstanbul dünyanın en eski ve zengin bir tarihe sahip şehiri

Kapadokya

Kapadokya isminin en eski tarihi MÖ 6....

Antalya

Antalya tarihçesiBirçok devletin hakimiyeti altına girmiş olan Antalya’yı Bergama karalı Attalos’un kurduğu...

■Mersin alışveriş

Mersin’de tatil yapanların dönerken aldıkları ürünler arasında en çok hediyelik eşyalar ön plana çıkmaktadır. Satılan ürünler arasında...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlar da ilginizi çekebilirÖNERİLER