Datça’da Festivaller

Datça festivalleri


Oldukça sakin bir tatil beldesi olan Datça’da belediye ve sivil toplum örgütleri ortak festivaller düzenlemektedir. Datça’da düzenlenen festivallerin amacı hem Datça’yı ve yörede yetişen ürünleri tanıtmak hem de sosyal etkinliklere destek olmak amacıyla düzenlenmektedir.
Düzenlenen festivaller arasında Datça Bademli Pilav şenliği, Uluslararası Knidos’un Sırrı Kültür ve Sanat festivali, Datça Süslü Kadınlar Bisiklet turu festivali bulunmaktadır.

Datça Badem çiçeği festivali


Datça belediyesi, Muğla Ticaret Odası ve yerli halkın desteği ile düzenlen festival kapsamında Datça’yı tanıtmak amaçlanırken etkinlikler kapsamında doğa gezileri, bademden yapılmış ürünler, yöresel yemekler, Datça’da üretilen el işi takı ve hediyelik eşyalar, yöreye ait müzik ve dans gösterileri düzenlenirken ayrıca bölgede yetişen doğal ürünlerin satışı da yapılmaktadır.
Şubat ayının ikinci haftasında düzenlenen festivalin ilki 2019 yılında düzenlenmiş olup katılım ücretsizdir.


Datça Bademli Pilav Şenliği


Genellikle nisan ayının son haftasında düzenlenen festival kapsamında Datça’da yetişen bademlerin yurt içinde ve yurt dışında tanıtımı hedef alınmaktadır. Festival kapsamında farklı etkinlikler düzenlenerek Datça’da yetişen bademlerin yurt içinde ve yurt dışında tanıtımı hedef alınmıştır.
Yöresel yemeklerinde sergilendiği festivale katılım ücretsizdir.    


Uluslararası Knidos’un Sırrı Kültür Sanat Festivali


Genellikle ağustos ayının ilk haftasında gerçekleştirilen festival kapsamında heykeller, cam heykeller, fotoğraf ve resim sergileri düzenlenirken birçok farklı dalda amatör ve profesyonel sanatçılarla söyleşiler yapılarak festivale katılanlara tanıtılmaktadır.

Datça Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Festivali


İlk olarak 2013 yılında düzenlenen festivale katılım ücretsiz olup Datça’nın yerli kadınları ve Turist kadınlar katılmaktadır. Festival Türkiye genelinde düzenlenmekte olup festivalin amacı çevre kirliliğine karşı dikkat çekmektir. Bisikletlerle yapılan bu tur Datça Cumhuriyet meydanında başlayıp Datça sokaklarında pedal çevirmeyle devam etmektedir.   

Bültenimize abone olmak ister misiniz?

Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..

Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz

Önceki İçerikArtvin’de Gezilecek Yerler
Sonraki İçerikAssos Rehberi

İstanbul

İstanbul dünyanın en eski ve zengin bir tarihe sahip şehiri

Kapadokya

Kapadokya isminin en eski tarihi MÖ 6....

Antalya

Antalya tarihçesiBirçok devletin hakimiyeti altına girmiş olan Antalya’yı Bergama karalı Attalos’un kurduğu...

■Mersin alışveriş

Mersin’de tatil yapanların dönerken aldıkları ürünler arasında en çok hediyelik eşyalar ön plana çıkmaktadır. Satılan ürünler arasında...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlar da ilginizi çekebilirÖNERİLER