Belcekız plajı
Ölüdeniz’in hemen yanı başında uzayıp giden kumsal Belcekız plajı olarak adlandırılmaktadır. Çakıl taşlı ve kumsal olan plajda duş-kabin-tuvalet hizmetleri ücretsiz verilirken şezlong ve şemsiye hizmeti ücretli olarak verilmektedir.
Plajda güneşlenenlerin veya denizde yüzenlerin üzerinizden yamaç paraşütü ile geçenler havada taklalar atan paraşütçüler veya plajın hemen arkasında bulunan yürüyüş yoluna iniş yapan paraşütçüler seyir zevki olan renkli görüntüler ortaya çıkarmaktadır.
Plaj çevresinde bulunan restoranlar, barlar marketler yeme içme ve diğer ihtiyaçlar için hizmet vermektedir. Belcekız plajına özel aracı ile gitmek isteyenler Fethiye-Hisarönü-Ölüdeniz istikametini takip etmeleri gerekmektedir. Dolmuşlarla gitmek isteyenler için Fethiye’den her 15 dakika da bir dolmuş bulunmaktadır.
Çalış Plajı
Fethiye’ye 5 km uzaklıkta bulunan Çalış, oldukça temiz ve uzun bir plaja sahiptir. Plaj kenarında aynı zamanda uzun bir kordon olup kordon boyunca yeme içme hizmeti veren restoran, bar ve kafeteryalar da bulunmaktadır. Çalış plajı ulaşım kolaylığı, temiz denizi ve harika manzarası ile Fethiye’nin en iyi plajları arasında gösterilmektedir.
Her yıl Nisa ayının ortalarından Kasım ayına kadar geceleri Caretta caretta kaplumbağalar yumurtalarını bırakmak için Çalış plajını ziyaret etmektedirler. Çalış plajının rüzgârlı oluşundan dolayı uçurtma ile sörf, sörf ve diğer su sporlarını yapmaya elverişlidir. Güneşin batışının en güzel izlendiği noktalar arasında yer alan Çalış plajı yaz aylarında özellikle güneşin batışını izlemek isteyenler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Çalış plajına gitmek isteyenler için Fethiye’den dolmuşlar bulunmaktadır.
Deve Plajı
Fethiye ve Ölüdeniz’den kalkan teknelerle ulaşılan plaj biraz daha sakin bir gün geçirmek isteyenlerin tercih ettiği yerler arasındadır. Özellikle yaz aylarında tur teknelerinin yüzme molası verdiği yer olan deve plajı aynı zamanda şnorkelle yüzmek isteyenlerin de tercih ettiği bir plajdır.
Küçük Samanlık koyu
Tertemiz sığ ve dalgasız bir denizi olan koy adete doğal bir akvaryum görünümündedir. Çakıl taşlı olan plajında yürümek isteyenler yanlarına uygun ayakkabı almaları önerilmektedir. Koya giriş ücretsiz olup araçları ile gidenlerden park için ücret alınmaktadır. Samanlık koyunda duş-tuvalet kabin hizmetleri ücretsiz verilirken şezlong ve şemsiye ücret karşılığında verilmektedir. Koya gelenlerin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak için restoran, bar ve büfenin yanı sıra çocuk oyun alanları, piknik yapmak ve mangal yakmak için de alanlar bulunmaktadır.
Fethiye’ye 4 km uzaklıkta olan Samanlık koyu Letonya yolu üzerinden 10 dakikalık sürüşten sonra ulaşılmaktadır. Özel aracı olmayanlar için ise Fethiye’den dolmuş bulunmaktadır.
Büyük Samanlık koyu
Çam ağaçlarının arasında doğayla iç içe tertemiz denizi, çakıllı plajı ve muhteşem manzarası ile Büyük Samanlık koyu özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğramaktadır. Giriş ücretsiz olan koya araçları ile gelerden park ücreti alınmaktadır.
Fethiye’ye 7 km uzaklıkta olan koya özel araçlarla gidildiği gibi yaz aylarında Fethiye’den kalkan dolmuşlarla da gidilmektedir. Koya gelenlerin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak için restoran ve büfe yanında ücretsiz olarak duş-kabin, tuvalet hizmeti verilirken çardaklar, şezlong ve şemsiyeler ayrıca kumsal koltukları ücret karşılığında verilmektedir.
Turunç pınarı koyu
Turkuaz renginin en güzel tonunun görüldüğü bu koya ulaşım Fethiye’den kalkan teknelerle sağlanmaktadır. Koyda yüzme dinlenme doğayla baş başa kalmanın yanında birçok farklı aktivite ve su sporları da yapma imkânı bulunmaktadır.
Dileyenler Turunç Pınarı Koyunun yüksek noktalarına yürüyüş yapıp Likya döneminden kalma mezarları ve harabeleri görmektedirler. Fethiye’ye 8 km uzaklıkta olan koyda gecelemek isteyenler için imkân bulunmamaktadır.
Cennet Koyu
Adında anlaşıldığı gibi Cennet koyu doğayla iç içe çam ormanlarının arasında saklı kalmış Cennetten bir köşe gibi durmaktadır. Fethiye’deki diğer koy ve plajlara göre daha sakin ve ziyaretçi sayısı az olan koyu sessiz ve sakin bir gün geçirmek isteyenler tercih etmektedir. İnce kum yapısı olan Cennet koyunda restoran, bar, duş, tuvalet, çadır ile kamp yaparak konaklama hizmeti veren bir işletme de bulunmaktadır.
Mavi ile Yeşilin buluştuğu Cennet koyuna ulaşım Ölüdeniz’den, Kelebekler vadisinden veya Kabak koyundan kalkan teknelerle veya Kabak koyu sahilinden geçen Likya yolu patikasından yaklaşık olarak 1,5 saatlik bir yürüyüşten sonra sağlanmaktadır.
Gemiler Koyu
Kızılçam ormanları ve zeytin ağaçlarının çevrelediği 400 metre uzunluğunda Gemiler koyuna araçlarla Kayaköy yolu üzerinden ulaşılabildiği gibi Ölüdeniz’den kalkan teknelerle de koya ulaşılmaktadır.
Fethiye’ye 10 km uzaklıkta bulunan koy yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği koyların arasında yer alırken koyda ayrıca piknik yapmak isteyenler içinde uygun yerler bulunmaktadır. Doğa ile iç içe olan koya giriş-şezlong-şemsiye ücretli olup tuvalet, duş ve kabin ücretsiz olarak kullanılmaktadır.
Gemiler adası (St. Nicholas adası)
MS 5. ve 11. Yüzyıllar arası Bizans dönemine ait kilise, ev, depo, sarnıç ve şapel kalıntılarının bulunduğu ada antik çağ döneminde Ortodoks rahiplerinin eğitim merkezi olması itibariyle ayrı bir öneme sahiptir. Ada üzerinde bulunan antik kalıntılar 1990 yılında Japon ve Türk arkeologların çalışmaları sonucunda ortaya çıkarılmıştır.
Ölüdeniz’ den bot turu düzenleyen tekneler ada önünde yüzme ve dinlenme molası vererek adayı gezmek isteyenlere imkân sağlamaktadırlar. Adanın en üst noktasına çıkanları muhteşem bir manzara beklemektedir. Teknelerin mola verdiği nokta ayrıca şnorkelle yüzmek ve su sporları yapmak için oldukça uygundur. Ücretli olarak gezilen adayı müze kart sahipleri ücretsiz gezebilmektedir.
Her gün ziyarete açık olan Gemiler adası ziyaret saatleri:
15 Nisan- 2 Ekim 09:00 ile 20:00 saatleri arasında
3 Ekim- 14 Nisan 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilmektedir.
Günlüklü Koyu
Fethiye-Muğla karayolu üzerinde bulunan koy Fethiye’ye 18 km Göçek’e 10 km uzaklıkta olup sakin, sessiz, doğayla iç içe, tertemiz denizi, hafif çakıllı ve ince kumlu 500 metre uzunluğunda olan bir plaja sahiptir. Derin olmayan sığ denizi özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir.
Fethiye merkezden Günlüklü dolmuşları ile gidilen koyda konaklamak isteyenler için ağaçtan evler, pansiyon, yeme içme ihtiyaçları için restoran ve gece kulübü gibi işletmeler bulunmaktadır. Koya giriş ücretli olup aynı zamanda ücretli olarak şemsiye ve şezlong hizmeti de verilmektedir.
Kleopatra (Hamamı) Koyu
Kraliçe Kleopatranın isteği üzerine yapılan hamamdan adını alan koya ulaşım Fethiye ve Göcek’ten hareket eden teknelerle sağlanmaktadır.
Hamamın kalıntılarının yarısı sular altında olan koy aynı zamanda tekne turu yapan teknelerin yüzme molası verdiği bir noktadır. Yüzme molası verilen bu alana gelenler yarım saatlik bir yürüyüşten sonra tepedeki Lydae antik kentini de görebilirler. Koy kenarında bulunan küçük restoranlar ziyaretçiler için yaz döneminde hizmet vermektedir.
Kuleli Koyu
Fethiye’ye 12 km uzaklıkta bulunan Kuleli Koyuna özel araçlarla gidildiği gibi Fethiye’den kalkan dolmuşlarla da gidilmektedir. Koyda ziyaretçiler için restoran, duş, tuvalet hizmetinin yanında ziyaretçilerin rahatlaması ve stresten uzak bir gün geçirmeleri için özel dizayn edilmiş çardaklarda bulunmaktadır.
Giriş ücretli olan koyda tuvalet-duş-kabin ücretsiz şezlong ve şemsiye hizmeti ücretli olarak verilmektedir.
Karaot plajı
Fethiye’ye 15 km uzaklıkta olan karaot plajının adı çok duyulmuş olsa da oldukça temiz plaja ve denize sahiptir. Kaplumbağaların yumurtlama alanı da olan plaj herhangi bir tesis olmadığı için plaja gidenlerin yanlarında yiyecek ve içeceklerini götürmeleri önerilmektedir.
Giriş ücretli olan plaja gitmek isteyenler Yanıklar köyü üzerinden araçları ile gidebilirler. Araçları olmayanlar için Fethiye’den dolmuş bulunmaktadır.
Mavi Mağara
Rüzgârın ve suların aşındırması sonucu oluşan Mavi Mağara adını çevresinde bulunan masmavi sulardan almıştır. Ulaşım sadece deniz yoluyla yapılan mavi mağara özellikle dalış ve şnorkelle yüzme tutkunlarının uğradığı noktalar arasında yer almaktadır.
Ölüdeniz’e 2 km uzaklıkta olan mağaraya Ölüdeniz’den düzenlenen bot turları veya sürat tekneleri ile ulaşılmaktadır.
Şövalye Adası
15. yüzyılda bölgede bulunan şövalyelerden adını aldığı düşünülen ada Fethiye limanının kuzeyinde yer almaktadır. Roma döneminde stratejik bir öneme sahip olan ada üzerinde kale surlarının kalıntıları, eski sarnıçlar ve mozaik kalıntıları bulunmaktadır. Ada üzerinde kafe ve restoranların yanı sıra piknik alanları ve konaklamak isteyenler için tesisler bulunmaktadır.
Fethiye körfezi üzerinde bulunan adaya ulaşım tur tekneleri ile yapılırken yaz sezonunda deniz otobüsleri ile yapılmaktadır. Güzel Fethiye resimleri çekmek isteyenlerin kesinlikle bu adaya uğramaları önerilmektedir.
Bültenimize abone olmak ister misiniz?
Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..
Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz