Çanakkale


M.Ö 3000 ile 1200 yılları arasında Tunç çağında Truva (Troya) ile Çanakkale’de yaşamın başladığı tahmin edilmektedir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Çanakkale’nin hem Asya hem de Avrupa kıtasında toprakları bulunmaktadır. Truva savaşı ile de bilinen Çanakkale 1915-1916 yılları arasında meydana gelen Avusturalya, Yeni Zellanda, İngiltere ve Fransız askerleri ile Osmanlı askerleri arasında yaşanan ve yarım milyona yakın insanın hayatını kaybettiği Gelibolu savaşı ile de bilinmektedir. Sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın en önemli boğazları da yine bu coğrafyada bulunmaktadır.

Coğrafik konumu itibariyle Akdeniz ve Karadeniz ikliminin görüldüğü Çanakkale’de en düşük sıcaklık şubat ayında en yüksek sıcaklık da ağustos ayında görülmektedir. Kış aylarının soğuk geçtiği Çanakkale de gezmek için en uygun aylar ilkbahar ve yaz ayları tercih edilmektedir.

Çanakkale uzaklıklar


Alanya-Çanakkale 834  km
Ankara-Çanakkale 667  km
Antalya-Çanakkale 705  km
Bodrum-Çanakkale 541  km
Bursa-Çanakkale 271  km
Didim-Çanakkale 465  km
İstanbul-Çanakkale 316  km
İzmir-Çanakkale 394  km
Kuşadası-Çanakkale 405  km
Marmaris-Çanakkale 569  km
Side-Çanakkale 774  km

Çanakkale’ye Nasıl Gidilir?

Havayolu ile ulaşım
Havayolu ile Çanakkale’ye ulaşım için Çanakkale Havalimanı kullanılmaktadır. Türkiye’nin farklı noktalarından her gün uçuşlar karşılıklı olarak düzenlenmektedir. Şehir merkezine yaklaşık olarak 6 km uzaklıkta olan Havalimanından şehir merkezine ulaşım servislerle, otobüslerle veya taksilerle sağlanmaktadır.

Karayolu ile ulaşım
Karayolu ile Çanakkale’ye ulaşım İstanbul üzerinden Tekirdağ-Gelibolu-Eceabat-Çanakkale istikameti üzerinden sağlanmaktadır.


Deniz yolu ile ulaşım
Deniz yolu ile Çanakkale’ye gelmek isteyenler için her gün İstanbul-Eceabat arası karşılıklı arabalı vapur seferleri düzenlenmektedir.


Çanakkale Şehir içi ulaşım
Çanakkale’de şehir içi ulaşım otobüs ve minibüslerle sağlanmaktadır. Otobüslerde kent kart kullanılırken kart olmayanlar otobüste ödemeyi yapabilirler. Çanakkale’de her noktaya toplu taşıma araçları ile ulaşım oldukça kolay olup uzun süre Çanakkale’de konaklamayı düşünenler için Kent kart almaları önerilmektedir. Engelli vatandaşlar için otobüs duraklarında sesli olarak bilgilendirme panoları bulunmaktadır. Çanakkale’de ulaşım için taksi ve kiralık araçlar da seçenekler arasında yer almaktadır.  

Çanakkale konaklama


Tarihi öneminden dolayı yıl boyunca yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğrayan Çanakkale’de birçok konaklama seçeneği bulunmaktadır. Müzelere ve ören yerlerine yakınlığı sebebiyle şehir merkezinde konaklama tercih edilse de şehir dışında da konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Çanakkale savaşlarının yıldönümü olan Mart ve özellikle Nisan ayı içerisinde yaşanacak yoğunluktan dolayı gelmeden önce otel rezervasyonun yapılması önerilmektedir.
Yaz aylarında Çanakkale ve çevresinde bulunan kamp alanları da konaklama seçenekleri arasında yer almaktadır.


Çanakkale’de ne yenir? 
Çanakkale mutfaklarında en çok deniz ürünleri pişirilse de yöresel yemekler de ön plana çıkmaktadır. Çanakkale’de tadına bakılması önerilen yemekler arasında Ovmaç çorbası, Ispanak çorbası, Tumbi, Çırpma, Melki, Börülce köftesi, Patlıcan kapama ve tatlılardan da peynir helvası bulunmaktadır.
Çanakkale merkezde bulunan birçok restoranda kebap, döner, pide ve ev yemekleri yapan restoranları bulmak oldukça kolaydır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Çanakkale’den ne alınır?
Dünya tarihi açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Çanakkale’yi ziyarete gelenler dönüşte satın aldıkları hediyelik eşyalar arasında Çanakkale zaferini anımsatan hediyelik eşyalar Çanakkale’de üretilen zeytin yağı, zeytinyağından yapılmış ürünler, kekikler ve şifalı olduğuna inanılan ve pazarlarda satılan otlar bulunmaktadır.

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Çanakkale gece hayatı: 
Özellikle yaz aylarında daha da hareketlenen Çanakkale geceleri Barlar sokağı, Saat kulesi meydanı ve Kordon boyunda yaşanmaktadır. Gece eğlencesi arayanlar için canlı müzik yapan barlar, rock barlar, caz müziği yapan barlar ve türkü evleri ön sırada yer almaktadır. Her türlü bütçeye uygun eğlence mekanlarının bulunduğu Çanakkale’de bazı eğlence mekanları aynı zamanda restoran hizmeti de vermektedir.  

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Çanakkale festivaller:
Çanakkale’de düzenlenen festival ve şenlikler arasında Haziran ayında düzenlenen Kazdağı Doğal şenlikleri, 9-13 Temmuz arası Troia Festivali, Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu festivali bulunmaktadır. Festival öncesinde kapsamlı bilgiler Çanakkale belediyesinin web sitesinde yayınlanmaktadır. 

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Çanakkale Gezilecek ve Görülecek Yerler

Dünya ve Türkiye tarihi için oldukça önemli bir yere sahip olan Çanakkale...

Gelibolu

Dünya tarih ...

Çanakkale Rüzgâr Sörfü (Windsurf)

Bol rüzgârın bulunduğu Çanakkale...

Çanakkale Tüplü Dalış

Birinci Dünya savaşından kalma...

>>> HATA: Bu içeriği görmesi için Yöneticiniz (Admin) ile görüşün <<<

Bültenimize abone olmak ister misiniz?

Bültene abone olarak tüm yeni yazılardan haberdar olabilirsiniz..

Dilediğiniz zaman, gelen maillerin altındaki linki tıklayarak takipten çıkabilirsiniz

İstanbul

İstanbul dünyanın en eski ve zengin bir tarihe sahip şehiri

Kapadokya

Kapadokya isminin en eski tarihi MÖ 6....

Antalya

Antalya tarihçesiBirçok devletin hakimiyeti altına girmiş olan Antalya’yı Bergama karalı Attalos’un kurduğu...

■Mersin alışveriş

Mersin’de tatil yapanların dönerken aldıkları ürünler arasında en çok hediyelik eşyalar ön plana çıkmaktadır. Satılan ürünler arasında...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bunlar da ilginizi çekebilirÖNERİLER